Били палицями і кидали на підлогу: Білорус розповів про страшні знущання ОМОНу в Мінську (фото)

Житель Мінська Павло Якимчик, який повертався додому увечері 11 серпня під час протестів, став жертвою білоруського ОМОНу. Про знущання і жорстоке поводження він розповів "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

За його словами, дорогою додому в районі Кам'яної Горки він побачив автобус ОМОНу і невелику групу протестуючих. Спробував добігти до будинку, до якого залишалося метрів 200, однак на нього кинулися кілька спецназівців, почали бити кийками і затягли в автобус, де кинули на підлогу.

Омонівці не звертали уваги на його слова про те, що він йде додому. Дорогою вони підібрали ще кількох "пасажирів", яких також побили.

"Перевірили у всіх телефони - дивилися, чи є фотографії протестів. Ставили питання. Піднімати голову було небезпечно, тому що відразу ж били. Знущалися, погрожували. Мені в автобусі дісталося менше, деяких били жорстоко", - розповідав він.

Тільки коли затриманий поскаржився, що у нього німіє рука, омонівці наказали зняти верхній одяг і виявили у нього рану від гумової кулі. Швидка допомога привезла Павла до військового госпіталю, де його терміново прооперували.

"Одна гумова куля потрапила в передпліччя - глибинне поранення. Були ще два дотичні поранення - в грудну клітку і в лопатку. Мабуть, пощастило, якби корпус був під іншим кутом, могло бути набагато гірше", - зауважив він.

За його словами, перебуваючи в лікарні, він бачив кілька десятків потерпілих з кульовими і осколковими пораненнями. Юнак перебував у військовому госпіталі з 11 до 14 серпня.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...