Чеченця, котрий у центрі Києва зухвало побив екс-нардепа Найєма, затримали і арештують

Один із нападників на екс-нардепа Мустафу Найєма Магомед-Амін Саітов, якого розшукує поліція, перебуває в Україні, його затримали. Про це йдеться на Facebook-сторінці адвоката та брата політика, Масі Найєма, зазначають Патріоти України.

"За моєю інформацією Саітов Магомед, який вдарив мого брата 30 квітня 2018 року, вже знаходиться в Україні. 18 лютого 2019 року, через 10 місяців після нападу, нам офіційно стало відомо, що Саітов Магомед нарешті є в обліку Генерального секретаріату МОКП-Інтерпол з "червоною" карткою, тобто з метою арешту та подальшої екстрадиції до України".

"Як він перетнув кордон України - загадка. Як і те, чому мовчить поліція і прокуратура".

Пізніше Найєм написав, що Саітова вже затримали і готуються обрати йому запобіжний захід.

"Нападник на мого брата, Саітов Магомед-Амін, наразі знаходиться в Україні. Його схопили і сьогодні о 18:00 буде судове засідання за клопотанням прокуратури міста Києва про застосування раніше обранного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Адреса суда: Дегтярівська, 31а.
Суддя Циктіч Віталій Михайлович".

У прес-службі Нацполіції "Українській правді" підтвердили факт затримання Саітова. Також факт застосування запобіжного заходу підтвердили в прокуратурі Києва.

"Він був затриманий учора, перебуває в ізоляторі тимчасового утримання, сьогодні Шевченківський районний суд застосує міру запобіжного заходу. Досудове розслідування в цьому кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт за погодженням із прокуратурою направлено до суду", - заявив речник поліції Ярослав Тракал.

Нагадаємо, 30 квітня 2018 року у центрі Києва нардеп Мустафа Найєм став учасником кофлікту з групою осіб, внаслідок чого отримав тілесні ушкодження та потрапив до лікарні зі зламаною щелепою і струсом мозку. Трьох учасників конфлікту - чоловіків 1999 та 1996 р.н, двоє з яких мають громадянство РФ, один - громадянин України - було затримано. Їм оголошено про підозру за ч. 2 ст. 296 КК - "хуліганство, вчинене групою осіб". Четвертий нападник Магомед-Амін Саітов є одним із засновників промоутерської компанії "Бум-бокс Промоушнс". Найєм заявив, що той вилетів з України до Баку. 2 травня 2018 року Магомеда-Аміна Саітова оголосили у розшук.
У прокуратурі Києва заявили, що чоловік, який завдав Найєму тілесних ушкоджень та зник з місця конфлікту, перетнув державний кордон та літаком Київ-Баку залишив територію України за 2 години після сутички. 5 травня глава МВС Арсен Аваков заявив, що його затримано в Азербайджані, розпочато екстрадиційні процедури.

Платити треба за лайку на вулиці та вдома: Українців почали штрафуюти за матюки

субота, 20 квітень 2024, 10:47

В Україні щоденно суди виписують десятки протоколів зі штрафами за матюки в публічних місцях. Розмір штрафів становить до 85 грн, передають Патріоти України. Якщо ж, наприклад, використати нецензурну лайку стосовно членів родини навіть вдома, це також...

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...