Чекайте удару по кишені! В Україні будуть щомісяця піднімати вартість хліба

Ціни на хліб в Україні за останній рік значно зросли. Як стверджують українські виробники, зараз підприємства працюють мало не на межі збитків, передають Патріоти України.

У Державній службі статистики розповіли, що за останній рік ціна хліба зросла на 28,8%. А за період з лютого по березень 2023-го вартість підвищилася ще на 1,5%.

Збільшення вартості пов'язане з потребою використання генераторів для виробництва продукції, а також з ситуацією на міжнародному ринку.

Проте Всеукраїнська асоціація пекарів та об'єднання "Укрхлібпром" стверджують, що серйозною проблемою також є нестача працівників у пекарнях. Крім того, часто виникає затримка оплати продукції.

На скільки ще зросте вартість хліба

На квітень місяць 2023 року в середньому хліб коштує 20-25 гривень. Однак є і дорожча продукція. Адже точна вартість залежить від індивідуальних показників, наприклад, сорту борошна і виробника товару.

"Враховуючи, що в собівартості виробництва хліба борошно займає близько 40% -45%, то це якраз і пояснюється підвищенням ціни на хліб, яке відбулося в січні-лютому. Надалі ціни на хліб зростатимуть на 1,5-2% щомісяця", – розповіли представники "Укрхлібпрому".

Ціни на хліб зараз

Буханець житнього українського Столичного хліба в середньому коштує 38,08 грн. Це майже на 2 грн вище, ніж ціна в лютому в 36,28 грн.

Цифра вражає! Скільки українських чоловіків за час війни нелегально перейшли у Румунію

субота, 11 травень 2024, 10:30

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну близько 11 тисяч українських чоловіків нелегально перейшли кордон із Румунією. Про це заявив представник прикордонної поліції Румунії Флорін Коман. За його словами, в більшості випадків втік...

Бережіть голови! Цієї ночі Землю накрила "екстремальна геомагнітна буря"

субота, 11 травень 2024, 9:54

Геомагнітна буря на Землі вперше за 20 років досягла найвищого рівня: у ніч на суботу K-індекс піднявся до максимальної позначки - 9. Центр прогнозування космічної погоди використовує "K-індекс", щоб описати наскільки активність сонця впливає на магніт...