Чекали 66 млн років: Десятирічний школяр знайшов 11 скам'янілих яєць динозавра (відео)

Дивовижну знахідку школяр Чжан Янчже виявив під час прогулянки з мамою біля моста через річку Дунцзян.

Десятирічний школяр із китайської південної провінції Гуандун знайшов 11 скам'янілих яєць динозавра, вік яких становить не менше 66 мільйонів років, передають Патріоти Украіни.
Дивовижну знахідку Чжан Янчже виявив під час прогулянки з мамою біля моста через річку Дунцзян, пишуть з посиланням на китайські ЗМІ "РИА Новости" (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).
Скам'янілість, яку вони помітили біля моста, відразу ж нагадала їм яйце динозавра, тому хлопчик із мамою повідомили у відповідні органи. Як пояснили фахівці, яйця вимила повінь, яка розмила грунт в тому місці.

Примітно, що знахідку зробив саме школяр, оскільки через великий інтерес до палеонтології знав, як саме виглядають яйця динозавра. Прибулі на місце фахівці виявили цілу кладку з 11 яєць діаметром близько 9 сантиметрів кожне, які, за попередніми оцінками, відносяться до пізнього крейдового періоду.

Відзначається, що завдяки складу грунті і підземним водам яйцям вдалося зберегтися майже в первозданному вигляді.


У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...