Чоловік затіяв вдома ремонт і знайшов за стіною "привіт" з XIV століття - щасливчику важко не позаздрити (фото)

Житель іспанського міста Убєда Хуан Франсіско планував зробити ремонт в своєму будинку, але навіть не підозрював, до чого призведе ця затія. Демонтувавши одну зі стін, чоловік виявив унікальну знахідку, про існування якої не міг і припустити, передають Патріоти України.

Виявляється, за стінами його апартаментів роками ховався фасад старої лікарні Святого Георгія, побудованої в XIV столітті, пише місцеве видання Ideal. Виявивши історичну цінність, власник будинку припинив всі ремонтні роботи і повідомив про знахідку місцевій владі.

Справа в тому, що відповідно до закону про історичну спадщину, такі випадкові знахідки дають право отримати від держави грошову винагороду - половину вартості, яка при юридичній оцінці приписується знайденим об'єктам.

Ось тільки компенсації Хуану довелося чекати цілих чотири роки. У 2016 році Франсиско розповів про те, що знайшов у своєму будинку старовинний шедевр, і тільки в 2020-му суд визнав право власника будинку на грошову винагороду. Як тільки пам'ятник культури буде оцінений, чоловік отримає половину вартості.

Фасад старої лікарні Святого Георгія є творчістю архітектора епохи Відродження Андреса де Вандельвіра, відповідального за найважливіші будівлі Убєда і Баєса - міст Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...