"Чому керівництво університету мовчить?": Львівські студенти вимагають звільнення Фаріон

Скандал довкола екснардепки набирає дедалі більших масштабів. Так, студенти Національного університету "Львівська політехніка" вимагають негайно звільнити Ірину Фаріон. Відповідні оголошення вони розмістили у навчальному закладі. Про це повідомляє "Четверта студія", передають Патріоти України.

Реакція університету

На сайті НУ "ЛП" з'явився офіційний коментар щодо інтерв’ю Ірини Фаріон журналістці Яніні Соколовій. Зазначається, що "Львівська політехніка" від початку російської агресії в Україні 2014 року активно допомагає українським воїнам, які борються проти ворога і обстоюють наше право на незалежність і цілісність нашої держави. Йдеться про інтелектуальні ресурси, наукові розробки, волонтерство тощо. У лавах українських захисників воюють представники навчального закладу – студенти, викладачі, працівники, випускники.

"Беззаперечно, кожен воїн, який боронить нашу землю і наш народ, незалежно від віросповідання чи мови спілкування, заслуговує найвищої поваги і вдячності. І це – непорушна позиція нашого університету", – наголосили в НУ "ЛП".

У політехніці діє кодекс корпоративної культури, додається у повідомленні, який визначає моральні принципи, правила та норми спілкування і поведінки учасників академічної спільноти нашого університету. Проте обурливі висловлювання Фаріон навчальний заклад прокоментував доволі стримано.

"Львівська політехніка не несе відповідальності за висловлювання працівників та студентів поза університетом", – підсумували в Національному університеті "Львівська політехніка".

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...