Чи доведеться дітям носити маски в садочку: У МОЗ дали відповідь

В Україні відкривають дитячі садочки вже з 25 травня в рамках другого етапу ослаблення карантину. У МОЗ представили рекомендації для роботи дошкільних установ в умовах пандемії, в яких розповідалося про носіння масок, передають Патріоти України.

Міністр Максим Степанов уточнив, що маски потрібно носити не дітям, а батькам, які приводять дитину в садок. Чиновник наголосив під час брифінгу 23 травня, що МОЗ не давав рекомендацій щодо носіння масок дітьми в установі.

"З 25 травня ми дійсно даємо можливість відновити роботу дошкільних навчальних закладів, якщо це дозволяє епідемічна ситуація в регіоні. В наших рекомендаціях немає вимоги, щоб діти постійно знаходились в масках", - заявив він. Також Степанов закликав українців уважніше читати "чіткі та зрозумілі" вимоги та рекомендації.

Зазначимо, що уточнення послідувало після брифінгу глави МОЗ Степанова в Чернівцях 21 травня, коли чиновник відповідав на запитання журналістів щодо нових правил у дитячих садках і як вихователі зможуть проконтролювати, "щоб діти ходили в масках". Степанов зазначив, що вихователі повинні стежити за виконанням малюками протиепідемічних вимог і визнав, що це на практиці - завдання не з легких.

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...