Чи можна розрахуватися в Україні собакою за борги: Мін'юст відповів на скандал з "аукціоном" (фото)

В Україні через платформу ДП СЕТАМ продають собак елітних порід - пітбуля і вівчарку, вилучених у господарів. Про це свідчать дані інтернет-платформи ДП СЕТАМ, передають Патріоти України.

Так, на 22 травня запланований аукціон з продажу собаки породи піт-бультер'єр. Це дівчинка 2015 року народження на прізвисько Тора, що має світло-тигрове забарвлення. У собаки є ветеринарний паспорт з печатками останніх вакцинацій.

Зазначено, що собаку заарештували разом з майном боржника в 2019 році Лиманською міськвідділом виконавчої служби в Донецькій області. Стартова ціна собаки 112,5 гривень, але поки ніхто не залишив заявку на участь в торгах.

За три дні, 25 травня, має відбутися ще один аукціон, де продаватимуть східноєвропейську вівчарку. Її конфіскували в березні 2020 року в місті Хмельницький. Її стартова ціна - 1300 гривень, але претендентів на покупку поки також немає.

При цьому, багатьох тварин виставляють на торги по кілька разів - якщо їх ніхто не купує, ціну знижують. На сайті також є аукціони з продажу корів, курей та індиків.

У зв'язку з аукціонами з продажу собак в українців виникло відчуття, що жахливі слова народного депутата України від "Слуги народу" Євгенія Брагара, коли він порадив пенсіонерці продати собаку, щоб оплатити рахунок за газ, стали реальністю.

Однак, це спростував міністр юстиції Денис Малюська в своїй публікації в Facebook. Він пише, що поява на аукціоні породистої собаки не означає її продаж за борги господаря.

Малюська розповів історію піт-бультер'єра Тори, яка продається за 112,5 гривень. За його словами, їй не пощастило двічі - з господарями і з характером.

"Результат - покусані звичайні перехожі, власник оштрафований постановою Краснолиманського міського суду Донецької області та цією ж постановою суд постановив цю собаку конфіскувати. Тобто мова не йде про продаж за борги ... Якщо нових нормальних господарів не з'явиться, викуплю цю собаку на аукціоні сам і віддам на перевиховання/навчання", - пообіцяв міністр.

Він додав, що Мін'юст повинен виконувати рішення суду і відбирати тварин у їх господарів, часто тварин забирають від неналежного утримання.

"Іноді тварин забирають за борги, але тут мова йде про сільськогосподарських тварин, у яких є вартість. Якщо тварина є домашнім улюбленцем, її за копійки (ціна лотів мізерна) викуповують назад власники (через родичів або близьких)", - пояснив міністр і додав, що зараз з нардепами "обмірковують варіанти врегулювання таких ситуацій".

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...