Чи притягує телефон блискавку і навіщо вимикати електроприлади - правда і міфи про грозу

Блискавка - це електронний розряд між хмарами або між хмарою та землею. Ще зі школи ми знаємо, що користуватись гаджетами під час грози небезпечно і потрібно від'єднувати всі прилади від електромережі, передають Патріоти України.

Удар блискавки в людину з великою ймовірністю може трагічно закінчитися, тому необхідно дотримуватись правил, щоб цього уникнути. OBOZREVATEL допоможе впоратись з цим.

Сучасну людину не можна уявити без смартфона, він завжди знаходиться з нами, де б ми не були. Але коли починається гроза, то більшість не користується телефоном, щоб не накликати на себе біду.

За словами експертів, електромагнітне поле, яке випромінює телефон, незначне. Тому немає доказів того, що дзвінок телефоном під час грози чи його використання збільшує ймовірність удару блискавки. Це також стосується й інших гаджетів.

Але необхідно вимикати електричні пристрої. Це допоможе уникнути серйозних пошкоджень і небезпеки для всього будинку, якщо блискавка влучить у трансформаторну станцію або іншу електроустановку.

Також високі споруди особливо вразливі до блискавки. Це можуть бути будівлі, які стоять на пагорбах, дерева, телевізійні антени, стовпи.

Під час грози не можна наближатись до електричних мереж, тому що вони притягують блискавку і удар може зачепити людину.

Якщо небезпечна погода застала вас під час відпочинку у горах чи на природі, то потрібно негайно їхати подалі звідти або шукати безпечне укриття. Тому що гори, мокрий пісок і водойми також притягують блискавки.

Точно в кут воріт: Кандидат у збірну України допоміг МанЮнайтед U-18 "знищити" суперників з непристойним рахунком (відео)

субота, 28 вересень 2024, 19:55

Півзахисник Закері Бауманн відзначився забитим м’ячем у матчі між Манчестер Юнайтед U-18 та Блекберном U-18, повідомляють Патріоти України. На 30-й хвилині футболіст українського походження подвоїв рахунок у матчі. Закері отримав передачу від напарника...

"Був доброю та мудрою людиною": Внаслідок дронової атаки на Харківщині загинув суддя Верховного суду (фото)

субота, 28 вересень 2024, 19:15

У суботу, 28 вересня, внаслідок атаки російських дронів у Козачій Лопані Харківської області загинув суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді Леонід Лобойко. Про це повідомив Верховний суд, передають Патріоти України. «Колектив Верховного...