Чи захищені персональні дані? В "Укрпошті" пояснили нюанси розсилання повісток

В Україні триває мобілізація, і нещодавно "Укрпошта" почала розсилати повістки військовозобов’язаним. Громадяни, зокрема мешканці Чернігова, отримують сповіщення, в яких їм пропонується звернутися до найближчого відділення пошти для отримання повістки від територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, передають Патріоти України.

Ці повістки виглядають як звичайні рекомендовані листи, які адресати мають підписати при отриманні. Про це повідомляє "Суспільне".

Одержувачі зазначають, що сповіщення мають стандартний формат, але містять персональні дані.

Хоча представники Чернігівської дирекції "Укрпошти" відмовились коментувати деталі розсилки, керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський підтвердив, що процес відправлення повісток нічим не відрізняється від розсилки судових документів.

У разі, якщо адресат не може отримати листа особисто, на його адресу залишається повідомлення. Якщо особа не звертається за повісткою, вона повертається відправнику, яким є Міністерство оборони України.

"Якщо зазначається, що людини немає (тобто не отримала листа особисто, – ред.), залишається повідомлення. Якщо за листом не приходять, то так, як і з судовими документами – ми це залишаємо в системі та повертаємо листа (повістку, – ред.) відправнику (Міноборони, – ред.)", – пояснив він.

Смілянський підкреслив, що вся процедура чітко регламентована законодавством. Листи з повістками не мають жодних особливих ознак і виглядають як звичайні конверти.

Клишонога загроза поширилась і на український бік Карпат: На Франківщині ведмедиця напала на грибника, завдавши страшних ран

четвер, 10 жовтень 2024, 23:40

Протягом останніх років у Карпатах на території Словаччини та Румунії все частіше фіксують наради Медведєва на людей, часто-густо зі смертельним фвналом. При цьому популяції Медведєв в Україні на щастя значно менша. Чоловік збирав гриби у лісі, коли й...

Чи захищені персональні дані? В "Укрпошті" пояснили нюанси розсилання повісток

четвер, 10 жовтень 2024, 22:40

В Україні триває мобілізація, і нещодавно "Укрпошта" почала розсилати повістки військовозобов’язаним. Громадяни, зокрема мешканці Чернігова, отримують сповіщення, в яких їм пропонується звернутися до найближчого відділення пошти для отримання повістки ...