"Давайте зробимо країну здоровою": Натовпи людей у парках Сінгапуру розганяє робот-пес (фото)

В Сінгапурі, для скорочення поширення коронавірусу, робот-пес просить бігунів і велосипедистів тримати дистанцію між собою.

"Давайте зробимо Сінгапур здоровим", - каже жовто-чорний робот-пес на прізвисько SPOT англійською мовою, розгулюючи парком, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

"Заради вашої ж безпеки і безпеки оточуючих, будь ласка, тримайте щонайменше метр дистанції. Дякую!" - додає машина жіночим голосом.Чотиринога машина дистанційного керування збудована компанією Boston Dynamics. Її вперше запустили в центральному парку Сінгапуру в рамках двотижневих випробувань, під час яких вона разом з іншим роботом буде патрулювати зелені зони міста під час карантину.

Інший робот у формі маленької машини каже сінгапурцям, щоб "не тинялися" і нагадує, що "збори заборонені".Робота-собаку залучили, бо він краще бігає по ґрунту в парках і садах. Окрім того, що SPOT здатен попереджати людей про заходи безпеки, він також оснащений камерами й аналітичними інструментами для підрахунку кількості людей в парку. Влада Сінгапуру запевняє, що ці камери не будуть стежити за окремими людьми чи реєструвати особисті дані.

За порушення жорстких правил карантину в Сінгапурі доведеться заплатити чималий штаф або навіть потрапити до в'язниці.В місті-державі, що налічує 5,7 мільйонів жителів, було зафіксовано понад 21 тисячу випадків зараження. Це один з найвищих показників у Азії. Від хвороби постраждали здебільшого робітники-мігранти, які живуть в переповнених гуртожитках, в районах, які туристи майже не відвідують.

Згідно з правилами карантину, які будуть діяти до червня, громадяни можуть залишати свої домівки лише за гострої необхідності, наприклад, щоб купити продукти. І при цьому, вони повинні весь час носити захисні маски. Займатися спортом на вулиці можна, але потрібно робити це по одному.

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...