Дещо інші конструкції: Знайдено поховання владик Єгипту до епохи пірамід (фото)

Задовго до будівництва пірамід в стародавньому Єгипті в IV тисячолітті до н.е. і раніше фараонів ховали в спорудах, які називали мастабами.

Поховання владик Єгипту до епохи пірамід були пірамідальними і деякі з них налічують близько 6000 років, а можливо і більше. Так вважають єгипетські археологи та науковці, які спільно з британською археологічною експедицією готують історичний переворот в дослідженнях епохи фараонів. За їх словами, існувала значно давніша і не менш значуща цивілізація до епохи пірамід, передають Патріоти України.

Єгипетські історики встановили, що задовго до будівництва пірамід в стародавньому Єгипті в IV тисячолітті до н.е. і раніше фараонів ховали в спорудах, які називали мастабами. Нижче на зображенні зовнішній вигляд стародавнього склепу (мастаби) Шепсескаф в Саккарі. Вона складається з підземної і наземної частин.

Мумія фараона розташовувалася глибоко під землею в підземному залі. У наземній частині знаходилися молитовні приміщення зі статуєю фараона. У цю статую після смерті (за словами древніх єгипетських жерців) переселялася душа померлого фараона. Зали в наземному приміщенні мастаби могли бути пов'язані між собою (або ізольовані один від одного). Над цими підземними залами з кам'яних блоків споруджувалася невисока, трапецієвидна усічена піраміда.

Масштаби таких споруд були істотно менше, ніж піраміди фараонів. Сторона такого прямокутника не перевищувала 30-40 метрів. Однак інша структура споруди схожа на перші піраміди. В цілому таких споруд вже знайдено десятки. І в них поки що нерозгадані наукою письмена. Втім вчені близькі до розшифровки стародавньої мови дофараонових епох і як вони стверджують, готують великий сюрприз. Зокрема - книгу, в якій розповідається про створення світу, тобто щось схоже на найдавнішу книгу про світобудову на Землі.

Поховання вождів в мастабах змінилися на більш величні споруди - ступінчасті піраміди, а пізніше і на «гладкі» тесані піраміди. За уявленнями жерців - після смерті душа людини відлітала до життя на зірки родинні їхнім душам. «Той, хто проживе відміряний йому термін належним чином, повернеться в обитель однойменної йому зірки».

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...