Дякувати Зе-команді? Україна за добу стала другою в Європі за смертністю від коронавірусу

У світі минулої доби діагностували понад 783 тисячі нових заражень коронавірусом і більш як 13 000 смертей від нього. Україна за останнім показником виявилася 2-ю в Європі. Як відомо, на 8 травня в нашій країні було зафіксовано 370 нових летальних випадків. Про це свідчать і статистичні дані із сайту Worldometers, передають Патріоти України.

Згідно з ними, нині рекорди щодо COVID-19 продовжує бити Індія – там за добу додалося понад 409 тисяч нових інфікувань, крім того, влада повідомила про найвищий показник смертності серед заражених із початку пандемії – більш як 4000. Reuters пише, що лікарні там не можуть впоратися з напливом хворих й ті помирають, так і не дочекавшись фахової допомоги.

Також багато нових хворих виявили в Бразилії – понад 63 тис., США – 35 тис., Франції – 20 тис., Туреччині й Аргентині – по 18 тис. Україна за показником нових заражень (майже 9 тисяч) посіла 11 місце у світі та четверте – в Європі.

Найбільше летальних випадків, окрім Індії, було зафіксовано в Бразилії та США – понад 2 тис. і 600 відповідно. Якщо за рівнем смертності за добу від коронавірусу в Європі Україна опинилася другою, то в світі посіла 7-му сходинку.

За весь час пандемії коронавірус забрав життя більш як 3,2 млн жителів планети. Але вилікувались від недуги 135,7 млн осіб. Нині в світі нараховується понад 19 млн активних випадків захворювання.


У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...