"Дєла напрасниє": У хорі Верьовки пояснили скандальне звернення до росіян (відео)

Рішення записати звернення до громадян Росії в 2014 році Росії в 2014 році було прийнято рядовими артистами Національного хору Верьовки, передають Патріоти України.

"Це була ініціатива не керівництва, а самих артистів, ніхто такої вказівки не давав", – розповів в коментарі на правах анонімності працівник хору.

"Тоді існувала думка, що якщо звернутися до росіян, вони одумаються. Тому і записали таке звернення. У нас є активні люди, які це організували. Але, як бачите, це були, як то кажуть, "напрасниє дєла", тому що агресор пішов далі", – зауважив він.
Працівник хору також навів докази того, що відеозвернення хору, що спливло в мережі, було записано "ще на початку 2014 року, відразу після агресії на Крим".

"Там ще був Авдієвський (керівник Хору Верьовки Анатолій Авдієвський, який помер в 2016 році, - Ред.) і його коментар, там були артисти, які давно не працюють в хорі", – сказав він.

"Навіщо ці матеріали піднімають зараз, щоб розпалити ворожнечу, мені не зрозуміло", – сказав працівник. Він додав, що через підвищену уваги з боку преси керівнику хору Зиновію Корінцю довелося відключити мобільний телефон, "тому що так може дах поїхати", – пояснили в хорі.

Джерело: Обозреватель

"Це був наклеп": Тернопільська бібліотека після скандалу з переселенцем попросила в омбудсмена "захисту від хейту"

середа, 24 квітень 2024, 13:53

Колектив Тернопільської обласної бібліотеки для дітей зробив офіційну заяву і звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця. Відповідну заяву оприлюднили на сторінці бібліотеки, передають Патріоти України. "Колектив Те...

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...