Цукор шкідливий для здоров'я зубів і фігури, а штучні підсолоджувачі бувають дуже калорійними. Але якщо хочеться чогось солодкого, то можна використовувати натуральні цукрозамінники, передають Патріоти України.
Родзинки
Він містить багато антиоксидантів і клітковини, і чудово може замінити цукор у випічці. Ви можете додати його замість цукру під час приготування кексу. Спробуйте попередньо подрібнити родзинки в блендері.
Кленовий сироп
У кленового сиропу переваг багато. Взяти хоча б той факт, що це натуральний продукт. Його виробляють з натурального рослинного соку, і він містить у собі понад 50 видів антиоксидантів.
Мед
Мед дуже солодкий, але при цьому також дуже корисний. Він допомагає зміцнити імунітет і вилікувати застуду.
Яблучне пюре
Яблучне пюре являє собою гарну альтернативу цукеркам і печеву до чаю, які ще й шкідливі для здоров'я. Пюре можна додати в ранкову вівсянку.
Фініки
У фініків низький глікемічний індекс і в'язка консистенція. Вони також можуть послужити основою для тіста домашніх фруктово-злакових батончиків.
Бананове пюре
Бананове пюре відмінно підійде для випічки. Воно додасть булочкам і кексам солодкий тропічний смак і замінить цукор. Правда мафіни з ним будуть не дуже пишними, зате талія не постраждає.
Кокосовий цукор
Кокосовий цукор роблять з соку кокосових квітів. Він продається у вигляді пасти або гранул, так що підійде як для напоїв, так і для готування. До того ж він багатий калієм, що цілюще впливає на стан кісток.
Командування Сухопутних військ ЗСУ випрацювало низку правил діалогу та поведінки військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки при здійсненні заходів мобілізації. Про це розповів речник командування Сухопутних військ...
Український зоолог, еколог та радіоеколог Денис Вишневський, який понад 23 роки присвятив вивченню Чорнобильської зони відчуження та дослідженню впливу радіації на екосистеми та дику природу, повідомив, що деякі тварини через особливості свого харчуван...