Дітям доводиться "виживати": Мережу схвилював пост про булінг в українських школах

Мама колишнього учня школи в Києво-Святошинському районі столиці розповіла про знущання над дитиною, через які вона пережила нервовий зрив. Пост на Facebook-сторінці емігрантки, яка сьогодні живе в Австралії, про булінг в українських школах викликав бурхливе обговорення в соцмережі, передають Патріоти України.

За словами жінки, її 15-річний син Михайло, згадуючи своє навчання в найпоказовішій школі Києво-Святошинського району, розповів про пресинг і знущання, які він пережив з боку однокласників і вчителів. У той час хлопчику було 10-11 років.

Мама школяра навела кілька цитат з його розповіді:

- У початковій школі ще було нормально, там тільки двоє хлопців з мене знущалися. А ось в п'ятому класі почалося;

- Діти ображали, але гірше було від вчителів;

- Одного разу в роздягальні мене штовхнули на підлогу і били ногами. Можливо вони мене просто не бачили, але я плакав;

- А в спортзалі мене кинули в сітку, і в ній заплуталися мої ґудзики на рукавах піджака. Я не міг поворухнутися, а мені ніхто не допоміг;

- Я впав в калюжу і плакав, боявся що якщо мене побачить хтось із класу то потім все будуть сміятися;

- Я закривався в туалеті і плакав;

- Вони обзивали тебе і тата, матюкали вас, тому я бився і плакав;

- Коли я говорив вчительці, вона просто говорила тому, хто мене ображав - перестань. І все.

- Я не хотів тебе засмучувати, ти ж говорила, що це найкраща школа за яку ви платите гроші.

- Я не думав про самогубство, тому що тебе б це дуже засмутило. А ще у мене був планшет і я постійно хотів на ньому грати, тому що це мене відволікало. І гуртки. Я там забував про все.

Мама дитини додала, що в 10 років у сина трапився нервовий зрив після чергового шкільного дня.

"Зараз Міші 15 і він вже може про це говорити. Зараз я на три роки старша і мені ще болючіше про це дізнаватися. Я ніколи не зможу собі пробачити півтора року пекла, яке я допустила для своєї дитини. Навіть з урахуванням того, що всі закінчилося краще, ніж добре", - написала автор поста, яка виїхала разом із сином жити до Австралії.

У мережі дуже жваво відреагували на пост про булінг в українських школах.

"Дуже добре, що так склалися обставини, що ви змогли вчасно забрати дитину з цієї супер крутої школи. Найгірше, що все так і залишається безкарноі скільки ще буде дітей ,які будуть чи можливо є на місці Міші, і нікому немає до них діла, щоб захистити їх чи вирішити ту чи іншу проблему в школі", - пишуть в коментарях.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...