До двох років не вдягайте: Супрун попередила про небезпеку масок для маленьких дітей

Американська академія педіатрії забороняє маленьким дітям носити маски.

Колишня очільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун попередила, що медичні маски не варто одягати дітям до двох років. Про це Супрун написала у Facebook, передають Патріоти України.

"Не вдягайте маску на дитину до 2 років! Американська академія педіатрії забороняє маленьким дітям носити маски, бо це небезпечно. Якщо самі вдягаєте маску — робіть це правильно. Не потрібно спускати її нижче носа, бо це нівелює весь позитивний ефект. Одягати та знімати маску необхідно лише чистими руками. І ще одне — маска не дає індульгенцію, щоби чіпати обличчя, коли заманеться чи не мити руки", - написала Супрун.

Вона також порадила, як зробити так, щоб діти під час прогулянки менше торкалися забруднених поверхонь. "Дітям час від часу можна нагадувати гру про гарячі поверхні. Вони швидко забувають про перестороги, тож час від часу нагадуйте, що не потрібно забігати на ігрові майданчики, сидіти на лавках, ділитися іграшками чи їжею, мацати гойдалки або турніки чи будь-що інше. Майте напоготові антисептик, коли діти чи ви забуватимете про ці правила", - закликала Супрун.

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...

З 4 травня ВЛК не вказуватимуть "обмежено придатний": Чого чекати чоловікам

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:56

З 4 травня в Україні майже повністю скасували індивідуальну оцінку придатності, коли військово-лікарська комісія могла обирати формулювання "обмежено придатний", передають Патріоти України. Деталі: Цей наказ набирає чинності 4 травня. За даними видання...