До ЄС виїхали чотири мільйони громадян України: Єврокомісарка розповіла, скільки з них вчаться і працюють

Приблизно чотири мільйони громадян України, які були вимушені покинути Батьківщину через повномасштабне вторгнення Росії, отримали статус тимчасового захисту у державах-членах Європейського союзу. Українці в ЄС перебувають під егідою Директиви про тимчасовий захист, передають Патріоти України.

Про це повідомила європейська комісарка із внутрішніх справ Ілва Йоганссон, яка прибула до Києва у четвер, 11 травня. Її слова процитувало видання "Європейська правда".

Йоганссон зазначила, що про розміщення українців, що перебувають у Європі через війну, вона проінформувала міністра внутрішніх справ України Ігора Клименка, з яким провела переговори в українській столиці. Єврокомісарка повідомила, що роботу в країнах ЄС мають понад 700 тисяч громадян України, а близько 450 тисяч дітей навчаються у коледжах або школах.

Вона зауважила, що Євросоюз готовий прймати український народ, який вимушений виїзджати з рідної країни через розпочату Росією повномасштабну війну. "Це виклик, але ми впоралися. Українцям, які потребують притулку в ЄС, завжди раді", – наголосила Йоганссон.

Зазначимо, що під час переговорів з Клименком Ілва Йоганссон схвально відзначила роботу правоохоронних органів нашої країни в умовах повномасштабної російської агресії.

Таке буває раз на 50 років: У Німеччині виникла масштабна повінь (фото)

субота, 18 травень 2024, 14:30

Сильний дощ спричив у німецькій землі Саарланд у п'ятницю затоплення вулиць, підвалів та зсуви ґрунту. Ситуаційний центр в Саарбрюккені – столиці землі – нарахував понад 3000 виїздів на виклики поліцейських і рятувальників. Про це повідомило німецьке в...

"Ображали мене і мою сім'ю": Син Суркіса поскаржився на юнаків із "Шахтаря"

субота, 18 травень 2024, 13:42

Голкіпер Динамо U-19 В’ячеслав Суркіс розповів про конфлікт з фанатами та гравцями Шахтаря, який відбувся після матчу у молодіжній першості, передають Патріоти України. Після завершення гри, у якій Динамо перемогло з рахунком 2:1, на полі ледь не стала...