"До кінця року українським заробітчанам доведеться повернутися додому і шукати роботу в Україні", - експерт

До кінця 2020 року може вийти так, що українських заробітчан потіснять корінні жителі, зокрема Естонії. До кінця травня вони перебувають на заробітках в Європі, але незабаром повернуться в Естонію і тоді для українців там взагалі не буде робочих місць.

Про це розповів політичний експерт Руслан Бізяєв, передають Патріоти України з посиланням на ГолосUA.
«Естонці зараз в Європі на заробітках. Але в подальшому естонці повернуться з Європи, коли їх почнуть звідти відправляти додому через карантин, їх треба буде працевлаштовувати, тому українцям там не буде місця», - сказав аналітик.
Також Бізяев зазначив, що у держав-сусідів України і в європейських державах насправді на даний момент робочих рук не вистачає. І якщо там намагаються замінити їх робочими, які мають громадянство цієї країни, то ефективність їх праці нижче, ніж в українських заробітчан. «І в Польщі не вистачає робочих рук. І в Великобританії. В цілому в ЄС, як я розумію, українські робочі руки цінуються. Ви не читали газету «Індепендент»? Там пишуть, що громадяни цих країн, залучені до польових робіт, тільки на 45% виконують норму, яку виконували заробітчани на збиранні жита», - розповів експерт.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...