До останнього рятували інших: На Луганщині під час бомбардування школи загинули два волонтери із Закарпаття

Під завалами школи у селі Білогорівка на Луганщині, яку розбомбили 7 травня російські окупанти, загинули двоє волонтерів із Закарпаття. Чоловіки від самого початку війни допомагали евакуюватися мешканцям українського сходу та возили туди гуманітарні вантажі, передають Патріоти України.

Вони загинули разом з десятками місцевих жителів, які ховалися у підвалі школи від рашистських обстрілів. Про це повідомив очільник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай. Він зазначив, що з останніх днів лютого закарпатці Назар Дичук та Дмитро Биць допомагали з евакуацією мешканців Луганщини.

"Вони рятували людей щодня, вивозили їх в безпеку, доставляли гумвантажі", - підкреслив Гайдай.Губернатор Луганщини розповів про передостанній приїзд волонтерів на Луганщину. Вони ризикували життями, аби врятувати селян з Білогорівки, однак ті вкрай неохоче згоджувалися виїздити з рідного села.

"В останню евакуацію перед трагедією, декілька днів тому, до Білогорівки приїхав евакуаційний транспорт, розрахований на 300 людей, тоді згодилися їхати в безпеку лише 49 селян. Автобуси поїхали порожніми. Хлопці також були на цьому рейсі, а потім повернулися допомагати. Назар та Дмитро загинули в школі разом з мешканцями села", - зазначив Гайдай.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...