До України знову прийде аномальне потепління: Синоптик назвав дати зміни погоди

На вихідні, 10-11 лютого в Україні очікується аномально тепла погода з опадами та туманами. Особливо потеплішає на заході та півдні країни. Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, повідомляє "Метеопрог", передають Патріоти України.

"Внаслідок активного надходження теплого середземноморського повітря, у більшості областей України очікуються аномально високі значення температури, особливо у західних та південних регіонах", - каже синоптик.

У суботу, 10 лютого, у західних областях температура повітря вночі становитиме -1...+4 °С, вдень +3...+8 °С; на Прикарпатті вночі +2…+7 °С, вдень +7…+12 °С, на півночі - вночі -2...-7 °С, вдень -2...+3 °С, в центрі - вночі -2...+3 °С, вдень +1...+11 °С, у південних областях вночі +6…+11 °С, вдень +12…+17 °С, в у східних - вночі -3...+2 °С, вдень 0...+5 °С.

У неділю, 11 лютого, на заході країни стовпчики термометрів покажуть вночі +3...+8 °С, вдень +8...+13 °С, на півночі - вночі -2...+3 °С, вдень +2...+7 °С, в центрі - вночі +1...+6 °С, вдень +7...+12 °С, у південних областях - вночі +6…+11 °С, вдень +12 ... +17 °С, у східних - вночі -1...+4 °С, вдень +2...+11 °С.

Втім, малорухомий теплий фронт, який повільно просуватиметься у північному напрямку, спричинить помітне погіршення погодних умов у західних, північних, центральних та східних областях.

"Пройдуть опади у вигляді снігу з переходом у дощ. Також виникнуть сприятливі умови для ожеледі і туманів. Водіям та пішоходам слід бути особливо уважними!" - попередив Ігор Кібальчич.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...