До відома відпочиваючих: В Одесі зі злощасного танкера стався новий витік. Узбережжя знов оголошено зоною надзвичайної ситуації

Одесити невесело жартують, що танкер дочекається третіх купань Зеленського у місті, наступного року

</p data-verified=

Ситуацію довкола затонулого танкера Delfi в Одесі було оголошено надзвичайною ситуацією місцевого рівня. З судна знову стався витік нафтопродуктів у море. Допустима концентрація нафтопродуктів перевищена майже у 5 разів. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований, зазначають Патріоти України.

За словами Мальованого, чергова спроба підняти затонулий танкер на кіль провалилась, натомість стався новий вилив нафтопродуктів, що спричинило забруднення близько 100 квадратних метрів поверхні води.

"Станом на вчора - 25 липня - було встановлено перевищення нормативів гранично допустимої концентрації нафтопродуктів у 4,8 раза", - заявив він.

Крім того, сьогодні в Одеській ОДА ухвалили рішення відмовити власнику судна у продовженні спроб підйому танкера та долучити до операції потужності Адміністрації морських портів України та ДСНС.

Нагадаємо, танкер Delfi затонув біля узбережжя Одеси минулого року, після того як його зірвало з якоря під час сильного шторму. Судно досі залишається лежати на хвилерізі, оскільки власник не може його прибрати.


Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...