"Доктор Глибоке море": Професор-рекордсмен із Флориди живе під водою вже 75 днів і наразі не збирається підійматися на сушу

55-річний професор та викладач університету Південної Флориди Джозеф Дітурі побив світовий рекорд, проживши під водою понад 74 днів. Про це він повідомив на своїй сторінці у Twitter, повідомляють Патріоти України із посиланням на Associated Press.

«Сьогодні я побив світовий рекорд життя під водою. Цікавість до відкриття привела мене сюди. Моя мета з першого дня полягала в тому, щоб надихнути майбутні покоління, взяти інтерв'ю вчених, які вивчають підводне життя, і дізнатися, як людський організм функціонує в екстремальних умовах», — написав Дітурі.

Вже протягом 75 днів чоловік живе в однокімнатному будиночку, який розташований на глибині дев’ять метрів.

Про свій досвід професор розповідає в Instagram. Також на сторінці Дітурі веде онлайн-заняття з біомедичної інженерії. За весь час перебування під водою, професор залучив до свого класу понад 2500 студентів.

Чоловіка також називають Доктор Глибоке Море.

Дітурі бере участь у місії, яку організував Фонд розвитку морських ресурсів. Дослідження, частиною якого є чоловік, організували для вивчення реакції людського організму на тривалий вплив екстремального тиску.

Дослідники аналізують здоровʼя професора, а також психологічні наслідки такої ізоляції.

Загалом Дітурі планує провести під водою 100 днів і вийти на сушу 9 червня.

Минулий подібний рекорд було встановлено в 2014 році. Тоді двоє професорів із Теннесі - Брюс Кантрелл та Джессіка Фейн — прожили під водою трохи більше, ніж 73 дні.

Хлопець у Дніпрі заїхав на АЗС за кавою та раптово став мільйонером (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:01

Ім'я щасливчика – Артем Пісоцький. 17 квітня чоловік заїхав на АЗК за вранішньою кавою і вирішив купити лотерейний білет. "Я часто купую лотерейні білети на заправці. Обрав лотерею "БАГАТСТВО ФАРАОНІВ". У цьому білеті був виграш – 100 гривень, я виріши...

При цьому отримували зарплату у ТрО: Депутати Київради ухилялися від військової служби і тепер постануть перед судом

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:55

Державне бюро розслідувань передало до суду обвинувальний акт щодо ухилення від військової служби трьома депутатами Київської міськради. Про це повідомляє ДБР, передають Патріоти України. Зазначається, що йдеться про солдатів однієї з військових частин...