Допомагає схуднути: Фахівці розповіли, чому треба їсти сало

Вже багато років фахівці обговорюють корисні і шкідливі властивості такого цінного продукту, як сало. На думку експертів, у цілому рослинні і тваринні жири добре впливають на здоров'я людини, якщо тільки не вживати їх у неміряних кількостях, повідомляють Патріоти України.

З'їдати 10-30 грамів свіжого сала в день не шкідливо, а корисно. Цей продукт є чудовим джерелом вітамінів A, D, E і ефективно зміцнює кістки. Тим, хто бореться із зайвою вагою, медики радять вживати сало без хліба і лише в першій половині дня.

Дослідження фахівців з Мюнхенського університету показало, що свиняче сало містить арахідонову кислоту, яка належить до омега-6 ненасичених жирних кислот. Арахідонова кислота входить до складу клітинних мембран, є частиною ферментів серцевого м'яза, контролює баланс холестерину в крові.

Дві жирні кислоти, присутні в салі (лінолева і арахідонова) важливі для мозку: вони сприяють формуванню і розвитку мозку у плода і дитини, а згодом захищають мозок протягом усього життя.

Жирні кислоти сала беруть участь в обміні холестерину і сприяють виведенню з організму токсинів, таким чином захищаючи його від вірусів і зміцнюючи імунітет. Жири сала не перевантажують печінку і легко засвоюються, їх вживання покращує обмін речовин.

Сало допомагає зберегти фігуру. Воно повільно розщеплюється і може підтримувати почуття ситості протягом довгого часу. Крім того, воно має жовчогінну дію. Завдяки цим властивостям, скибочка сала, з'їдена вранці, допомагає залишатися стрункими.

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...