Вже багато років фахівці обговорюють корисні і шкідливі властивості такого цінного продукту, як сало. На думку експертів, у цілому рослинні і тваринні жири добре впливають на здоров'я людини, якщо тільки не вживати їх у неміряних кількостях, повідомляють Патріоти України.
З'їдати 10-30 грамів свіжого сала в день не шкідливо, а корисно. Цей продукт є чудовим джерелом вітамінів A, D, E і ефективно зміцнює кістки. Тим, хто бореться із зайвою вагою, медики радять вживати сало без хліба і лише в першій половині дня.
Дослідження фахівців з Мюнхенського університету показало, що свиняче сало містить арахідонову кислоту, яка належить до омега-6 ненасичених жирних кислот. Арахідонова кислота входить до складу клітинних мембран, є частиною ферментів серцевого м'яза, контролює баланс холестерину в крові.
Дві жирні кислоти, присутні в салі (лінолева і арахідонова) важливі для мозку: вони сприяють формуванню і розвитку мозку у плода і дитини, а згодом захищають мозок протягом усього життя.
Жирні кислоти сала беруть участь в обміні холестерину і сприяють виведенню з організму токсинів, таким чином захищаючи його від вірусів і зміцнюючи імунітет. Жири сала не перевантажують печінку і легко засвоюються, їх вживання покращує обмін речовин.
Сало допомагає зберегти фігуру. Воно повільно розщеплюється і може підтримувати почуття ситості протягом довгого часу. Крім того, воно має жовчогінну дію. Завдяки цим властивостям, скибочка сала, з'їдена вранці, допомагає залишатися стрункими.
Прадавці записи та археологічні дослідження свідчать, що в період своєї найбільшої могутності, 2,7 - 2,3 тисячі років тому, скіфські царі контролювали ключові торговельні артерії, які з’єднували територію сучасної України з Близьким та Середнім Сходом ...
Ввечері 12 липня Харків накрила сильна злива з грозою, через негоду постраждали чотири людини, сильний вітер повалив багато дерев та кілька електроопор і пошкодив дахи будинків. Про постраждалих повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передают...