Дорога європейського рівня з'явилась на Полтавщині (фото)

Нова дорога сполучатиме автомобільні дороги М-03 Київ — Харків — Довжанський та М-22 Полтава — Олександрія та допоможе розвантажити обласний центр від транзитного транспорту, який рухається в напрямку Кременчука.

На Полтавщині відкрили першу чергу обходу Полтави. Про це повідомили у пресслужбі Укравтодору, передають Патріоти України.

Зазначається, що нова дорога сполучатиме автомобільні дороги М-03 Київ — Харків — Довжанський та М-22 Полтава — Олександрія та допоможе розвантажити місто від транзитного транспорту, який рухається в напрямку Кременчука.

Побудували зокрема це 5,5 км сучасного хайвею, 400-метрова залізобетонна естакада, 518-метрова металева естакада висотою 30 метрів, кільцева транспортна розв’язка, три шляхопроводи, а також дворівнева транспортна розв’язка європейського рівня.

Будівництво першої черги обходу Полтави стало можливим у рамках другого проєкту співпраці України та Світового банку.

Його мета — створення сучасного європейського маршруту від Києва до Харкова, який би відповідав світовим нормам безпеки руху й принципам розвитку дорожнього господарства. Зокрема, йдеться будівництво сучасних об’їзних для перенаправлення транспортних потоків в обхід населених пунктів.

У рамках співпраці зі Світовим банком, окрім першої черги обходу Полтави, на дорозі М-03 побудовано ще дві сучасні об’їзні: с. Покровська Багачка (ділянка км 220+782 — км 228+000), с. Красногорівка (ділянка км 275+000 — км 282+000). Також у 2020 році планується завершення реконструкції обходу м. Лубни (ділянка км 197+000 — км 210+000).

Усього за амбітним планом Укравтодору в області буде відремонтовано та побудовано 235 км доріг державного значення.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...