Дослідники назвали, яка кількість алкоголю може збільшити ризик понад 60 захворювань!

Згідно з новим дослідженням, будь-яка кількість алкоголю може збільшити ризик розвитку як мінімум одного з понад 60 захворювань. Його опублікували у журналі Nature Medicine, передають Патріоти України.

Дослідники Оксфордського університету вивчили вплив алкоголю на чоловіків у Китаї і виявили, що навіть ті, хто п'є час від часу, схильні до більш високого ризику певних станів, зокрема понад 30 захворювань, які раніше не були пов'язані зі спиртними напоями.

"Споживання алкоголю несприятливо пов'язане з набагато ширшим спектром захворювань, ніж було встановлено раніше, і наші результати показують, що ці зв'язки, ймовірно, є причинно-наслідковими", - сказав головний автор дослідження Пек Кей Ім, науковий співробітник Oxford Population Health.

512 тисяч учасників дослідження, з яких 41% - чоловіки, були набрані з 10 районів Китаю. 33% чоловіків зізналися, що вживають алкоголь не рідше одного разу на тиждень, тоді як лише 2% жінок заявили, що регулярно п'ють.

Серед чоловіків, яких опитали, 62% повідомили про щоденне вживання алкоголю, а 37% зізналися, що вживали алкоголь епізодично.

Протягом 12 років команда дослідників виявила, що вживання алкоголю пов'язане з підвищеним ризиком розвитку 61 захворювання у чоловіків. З них 28 захворювань вже були пов'язані зі вживанням алкоголю, наприклад, рак стравоходу, захворювання печінки та діабет. Але інші 33 захворювання не буливстановлені як пов'язані з вживанням алкоголю, зокрема рак шлунка та легень, виразка шлунка та подагра.

Певні моделі вживання алкоголю, такі як щоденне вживання алкоголю або запійне вживання алкоголю, також підвищують ризик.

"Стає ясно, що шкідливе вживання алкоголю є одним із найважливіших факторів ризику погіршення здоров'я як у Китаї, так і в усьому світі", — сказала старший автор дослідження Іона Міллвуд, доцент Оксфордського інституту охорони здоров'я.

Вживання алкоголю - навіть у помірних кількостях - було пов'язане з наслідками для здоров'я, зокрема деякі види раку та навіть рання смерть.

У січні Канадський центр із вживання психоактивних речовин та залежності оприлюднив оновлені рекомендації з охорони здоров'я, пов'язані із вживанням алкоголю.

Попри сторічний міф про те, що келих вина є ключем до довголіття, канадські офіційні особи повідомили, що "жодна кількість чи вид алкоголю не корисна для здоров'я", навіть у "невеликій кількості".

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...