"Дозор" провів рейд на Прип’яті та Дніпрі

10-й окремий загін оперативного реагування «ДОЗОР» розпочав рейдові дії в прикордонних районах на річкових ділянках Дніпра та Прип’яті.

“Дозор” провів рейд на Прип’яті та Дніпрі

Під час рейду правоохоронці здійснили перевірку законності підстав перебування в контрольованих прикордонних районах близько 300 осіб.

Катер «Safe Boat 27». Кадр з відео

Зокрема, притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму 37 осіб.

За порушення правил використання об’єктів тваринного світу – 6 осіб та вилучено понад 3 кілометри рибальських сіток.

UAR-15 бійця "Дозору". Кадр з відео.

Стосовно двох осіб складено матеріали щодо притягнення до кримінальної відповідальності за незаконне заняття рибним добувним промислом.

Спільно зі співробітниками водної поліції 4 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за керування плавзасобами у стані алкогольного сп’яніння.

«Цього разу оперативні дії проводились в акваторії річок Дніпро та Прип’ять. А на яких напрямках правопорушникам чекати нас наступного разу – нехай це залишиться сюрпризом», – розповідають бійці окремого загону «ДОЗОР».

10-й окремий загін оперативного реагування «ДОЗОР» на катері «Safe Boat 27». Кадр з відео

Катери Дозору

Для рейдів загін використовує американські катери «Safe Boat 27».

Плавзасоби були отримані Держприкордонслужбою за сприяння посольства США в Україні у 2019 році.

Характеристики:

Довжина: 8,9 метра
Ширина: 3,1 метра
Максимальна швидкість: 45 вузлів
Екіпаж: 4 осіб
Десант: до 22 осіб
Суха маса: 3327 кг
Водотоннажність повна: 4,5 т
Дальність плавання: 200 миль

Катер «Safe Boat 27». Кадр з відео

Дана модифікація катерів може використовуватися для патрулювання та рейдово-штурмових цілей.


10-й окремий загін оперативного реагування «ДОЗОР» – це орган охорони державного кордону, який безпосередньо виконує поставлені перед Держприкордонслужбою завдання.


Джерело


Опублікував: Андрій Савчук

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...