Дуже смачно! Рецепт шоколадного пирога з вишнями та сиром

Шоколадний пиріг з вишнями та сиром закохає вас з першого шматочка, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Ваніль 2 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Вишня 300 г
  • Домашній сир 500 г
  • Какао 100 г
  • Манна крупа 2 ст. л.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Молоко 2 склянки
  • Борошно пшеничне 250 г
  • Розпушувач 2 ст. л.
  • Цукор 400 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Сіль 1 ч. л.
  • Яйце 4 шт.

Рецепт приготування

1. Ретельно перетріть домашній сир, щоб не було грудочок. Додайте до сиру два яйця та склянку цукру – перемішайте. Всипте ванільний цукор, сіль та манку і ще раз вимішайте масу.

2. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем, цукром та половиною какао, влийте у суміш олію та половину вершкового масла. Влийте склянку молока та ретельно перемішайте масу до однорідної маси. Вибийте два яйця і ванільний екстракт та збийте все в міксері.

3. Деко для випікання застеліть пергаментом та вилийте на нього половину шоколадного тіста. Поверх тіста викладіть сирну масу та половину вишні. Далі знову вилийте тісто, сирний шар та вишню.

4. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пиріг 40-45 хвилин.

5. Зменште температуру в духовці до 160 градусів, накрийте пиріг фольгою та випікайте ще 30 хвилин.

6. Для приготування глазурі з’єднайте решту молока, цукру і вершкового масла. Нагрійте всі інгредієнти на паровій бані, додайте какао і варіть постійно помішуючи. Вилийте глазур на готовий пиріг та дайте йому охолонути. Смачного!

Не без сюрпризів? Синоптик розказала, якою буде погода на початку травня

неділя, 27 квітень 2025, 10:35

У перші дні травня переважно не буде опадів, проте потім кілька днів будуть дощі з грозами. Про це розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. Вона зазначила, що 1-2 травня в Україні переважно буде без опадів, 3-5...

Історик розповів, як українська шляхта ласувала салом у 17 столітті (відео)

неділя, 27 квітень 2025, 9:20

Не тільки посполиті, козацтво але і шляхта у XVII столітті з задоволенням вживала сало особливо у походах, коли класичних консервів ще не було, а на самій каші ні вояк, ні гречкосій довго не протягнув з огляду на великі фізичні навантаження. І тут сало...