Шоколадний пиріг з вишнями та сиром закохає вас з першого шматочка, передають Патріоти України.
Інгредієнти
- Ваніль 2 г
- Ванільний цукор 10 г
- Вишня 300 г
- Домашній сир 500 г
- Какао 100 г
- Манна крупа 2 ст. л.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Молоко 2 склянки
- Борошно пшеничне 250 г
- Розпушувач 2 ст. л.
- Цукор 400 г
- Вершкове масло 100 г
- Сіль 1 ч. л.
- Яйце 4 шт.
Рецепт приготування
1. Ретельно перетріть домашній сир, щоб не було грудочок. Додайте до сиру два яйця та склянку цукру – перемішайте. Всипте ванільний цукор, сіль та манку і ще раз вимішайте масу.
2. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем, цукром та половиною какао, влийте у суміш олію та половину вершкового масла. Влийте склянку молока та ретельно перемішайте масу до однорідної маси. Вибийте два яйця і ванільний екстракт та збийте все в міксері.
3. Деко для випікання застеліть пергаментом та вилийте на нього половину шоколадного тіста. Поверх тіста викладіть сирну масу та половину вишні. Далі знову вилийте тісто, сирний шар та вишню.
4. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пиріг 40-45 хвилин.
5. Зменште температуру в духовці до 160 градусів, накрийте пиріг фольгою та випікайте ще 30 хвилин.
6. Для приготування глазурі з’єднайте решту молока, цукру і вершкового масла. Нагрійте всі інгредієнти на паровій бані, додайте какао і варіть постійно помішуючи. Вилийте глазур на готовий пиріг та дайте йому охолонути. Смачного!