Двічі не прийшов до ТЦК: Одесит отримав три роки вʼязниці за ухилення від мобілізації

В Одесі чоловік отримав вирок суду за ухилення від мобілізації. Він одержав три роки позбавлення волі. Про це стало відомо із вироку Київського райсуду Одеси.

У документі йдеться про те, що чоловік після військово-лікарської комісії (ВЛК) двічі отримував повістку і двічі не з’являвся по ній для мобілізації. Спочатку у лютому 2024 року, згодом у березні. Чоловік отримав обвинувачення за статтею 336 Кримінального кодексу України.

Одесит свою провину визнав та заявив, що добровільно не приходив до ТЦК для уточнення даних, оскільки не мав наміру воювати. Крім того, йому важливіше фінансово підтримувати свою сестру, яка одна виховує трьох дітей, ніж захищати Україну.

Згодом чоловік додав, що у минулому мав ножове поранення в легеню, через що йому важко дихати. Також вогнепальне поранення у кінцівку, тому йому важко ходити. Військові частини у Черкасах та Умані, куди, як стверджував обвинувачений, його повезли після ВЛК, відмовились його приймати через скарги на стан здоров’я.

Суд визнав чоловіка винним в ухиленні від мобілізації та призначив найменше покарання за статтею 336 Кримінального кодексу – три роки позбавлення волі.

Сенсаційна знахідка на Київщині: Археологи виявили у Білогородці артефакт козацької доби, котрий музефікують для відвідин туристів

неділя, 8 вересень 2024, 6:50

Це село на околиці Києва в княжі часи було значним політичним і ремісничім центром, сліди колишньої значущості зберігала ще і 17 століття. Археологи Інституту археології НАН України знайшли унікальний артефакт у селі Білогородка на Київщині. Про це пов...

У Боярці декомунізували пам'ятник Павці Корчагіну (відео)

неділя, 8 вересень 2024, 6:20

Найбільш відома споруда містечка під Києвом, котра символізувала відомого на весь комуністичний світ героя автобіографічної книги Миколи Островського, поїхав у заслання. Відтепер пам'ятник знаходитиметься у Музеї монументального мистецтва тоталітарної ...