Дивляться на пралки як на диво техніки: У Мін'юсті розповіли, до яких робіт залучатимуть полонених окупантів

Полоненим російським солдатам можна довірити лише низько кваліфіковану роботу, адже їх знання, вміння та навички часто викликають сумніви. Про це заявила заступник міністра юстиції Олена Висоцька, передають Патріоти України.

«Коли ж буде так, що всіх полонених переведемо до табору, тоді їх залучатимемо до праці, але в межах периметра самої установи. Насамперед це пов'язано з питаннями безпеки. Окремо слід поговорити з представниками бізнесу про те, що можна їм доручити. Очевидно, це буде низько кваліфікована робота. Бо вони не з усім обладнанням матимуть змогу працювати. Все ж таки бачили, як російські солдати дивилися на пральні машини як на щось цінне…», — зазначила Висоцька.

За словами чиновниці, скільки полонених буде залучено до громадсько-корисних робіт, наразі невідомо, адже більшість із них готується до обміну. «Така можливість передбачена Женевською конвенцією. І більше розрахована на тривале утримання військовополонених. У нашому ж випадку про їхнє залучення до суспільно-корисних робіт поки не йдеться. Адже більшість полонених перебувають в дільницях і готуються до обміну», — уточнила Висоцька.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...