"Не могли не звернути увагу": Екс-офіцер КДБ розповів, як Соловйова вербували у пропаг**дони

Колишній офіцер Комітету державної безпеки СРСР Володимир Попов розповів про вербування радянською спецслужбою кремлівського пропагандиста Володимира Соловйова. Про це він написав у своїй книзі "Змова негідників. Записки колишнього підполковника КДБ", фрагменти якої опублікував "Гордон", передають Патріоти України.

Зазначається, зокрема, що КДБ звернув увагу на Соловйова після того, як той, закінчивши Московський інститут сталі і сплавів, влаштувався експертом у Комітеті молодіжних організацій.

Уточнюється, що "з цієї організації вийшло чимало агентів радянських спецслужб, які обійняли згодом високі позиції в різних державних і громадських структурах".

"На молодого перспективного фахівця, котрий добре володів англійською мовою, не могли не звернути увагу куратори КМО від КДБ", — зауважив Попов. За його словами, після того, як Соловйов поповнив лави агентів КДБ, він отримав посаду співробітника в одній із найпрестижніших наукових установ країни — Інституті світової економіки і міжнародних відносин Академії наук СРСР (ІСЕМВ).

"Коли кураторами від КДБ для відрядження в США було запропоновано нікому не відомого ученого-економіста Соловйова, який пропрацював у ІСЕМВ усього рік, ніхто заперечувати не посмів", – написав Повов.

Він додав також, що "коли Соловйов повернувся зі США, куратори з держбезпеки просунули його на телебачення". "Для внесення в уми ідей, які витають у великому будинку на Луб'янській площі", – пояснив екс-офіцер. Цікаво, що, крім Соловйова, у книзі згадується й інший відомий російський пропагандист Дмитро Кисельов.

"Потрібно все повністю змінювати": Командувач Нацгвардії пояснив, чому треба мобілізація

вівторок, 23 квітень 2024, 17:50

У Національній гвардії України критично не вистачає особового складу через тривалу війну з російськими окупантами. Про це заявив командувач НГУ Олександр Півненко в інтерв'ю виданню LIGA.net, передають Патріоти України. "Не буде мобілізації - не буде р...

Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...