Експертиза підтвердила: Чотири популярних в Україні виробника продають фальсифікат вершкового масла

Із 10 зразків вершкового масла, навмання обраних у столичній торговій мережі, 4 виявились фальсифікатом. Такі результати виявила експертиза представлених продуктів, зроблена в Українській лабораторії якості та безпеки продукції агропромислового комплексу, повідомляють Патріоти України.

Перевірити вершкове масло на відповідність етикетки реальному вмісту продукту вирішив виконавчий директор “Союзу споживачів України” Максим Несміянов. Він придбав у столичних супермаркетах "Ашан”, “Велика кишеня” і “Novus” 8 пачок масла різних виробників та ще два зразки домашнього вершкового масла на ринку "Лісовий".

Як з'ясувалось, у чотирьох із десяти представлених ним зразків реальний вміст не відповідав тому, що було заявлено на етикетці. Фактично замість вершкового масла продавали фальсифікат.

Зокрема, підробкою виявились такі марки: масло вершкове несолене “Гомель-продукт” (83,5% жирності), масло “Білоруське” (82,5%), масло несолене “Селянське” (72,5%) та масло вершкове екстра (83%) .

Обидва зразки домашнього продукту пройшли випробування з позитивним результатом. Вони виявилися справжнім вершковим маслом. Крім цього ще чотири виробники також підтвердили якість свого продукту. Отже, справжнім виявилось таке масло: “Яготинське” (73%), масло виробництва “Брусилівського маслозаводу” на замовлення “Новус Україна” (73%), масло селянське “Ашан”(73 %) та масло селянське “Dairy products” (73%).

Несміянов наголосив, що ціна на всі 200-грамові брикети заводського виробництва, які він обирав, становила до 40 гривен. Домашнє обійшлося дещо дорожче – по 50 гривень за 200 грамів.

"Якщо оцінювати масло в сегменті до 40 гривень за упаковку, то шанс купити підроблену продукцію становить 50 на 50. Чотири підробки та чотири справжні", — зробив висновок експерт.

Усі зразки, які він обирав, мали жирність 73%. Тобто вершкове масло більш високої жирності, що належить до екстра-класу, за суму до 40 гривень в Україні вже не купити.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...