Головний фрукт осені - хурма: Користь і шкода від неї, про які треба знати

Багато хто з нас любить хурму, але далеко не всі знають, як правильно її вибирати. Також багато хто забуває про те, що у хурми є не тільки корисні, але й шкідливі властивості. Про всі подробиці ми розповімо в цьому матеріалі, передають Патріоти України.

Як вибирати хурму

Важливо вибирати фрукти з м'яким бочком, це означає, що плід достатньо зрілий і буде солодким і смачним. Також потрібно звертати увагу на листочки, вони повинні бути максимально сухими.

Ще один важливий момент - тонка шкурка. Це можна перевірити, якщо злегка надавати на фрукт. Якщо хочете солодку і соковиту хурму, вибирайте сорт "корольок", він не дарма вважається найсмачнішим і дуже популярним.

Хурма - користь і шкода

У хурми чимало корисних властивостей. Наприклад, цей фрукт багатий вітамінами А, С і В, також в ньому містяться різні мікроелементи: йод, залізо, кальцій, калій, фосфор, марганець, магній.

Однак, у цього фрукта є і шкідливі якості. Плід містить близько 25% сахарози, це означає, що хурму не можна їсти діабетикам і людям з порушенням роботи підшлункової залози. Також в хурмі багато танінів, ці речовини у великих дозах можуть діяти на організм як отрута. Найбільше їх в шкірці, тому її потрібно знімати.

Саме через таніни хурму не можна дітям до трьох років та людям, які страждають різними шлунковими і кишковими захворюваннями. Якщо організм погано справляється з танінами, хурма може викликати пронос, блювоту та інші розлади.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...