Головний зорепад 2021 року: Де спостерігати Метеорний потік Персеїди та як загадувати бажання

Для спостережень за зоряним небом найкраще вибрати місце осторонь яскравих вогнів великих міст

Метеорний потік Персеїди - одне з найкрасивіших і найвідоміших явищ нічного неба Північної півкулі, який радує землян кожного року у серпні, зазначають Патріоти України.

Персеїди названі за сузір'ям Персея, де розташований його радіант, тобто точка звідки "вилітають" метеори. Як і більшість метеорних дощів, Персеїди утворюються залишками "хвоста" комети Свіфта-Туттля, які створюють величезний шлейф. Найпершу згадку про Персеїди датують 36 роком н. е. в китайському літописі. Персеїди були першим метеорним потоком, який було пов'язано з певною кометою.

Зауважимо, що метеорний потік (зорепад, зоряний дощ, метеорний дощ - ред.) — природне явище, під час якого на нічному небі можна побачити численні метеори, що летять ніби з однієї точки на небосхилі. Здебільшого, це явище є періодичним, триває від декількох днів до декількох тижнів і спостерігається щороку приблизно в один і той же час.

Персеїди 2021: коли та як спостерігати

Головне – дивитися в нічне небо на відкритій місцевості, трохи далі від штучного освітлення. Найліпше звісно - виїхати у сільську місцевість, або просто в поле. Бажано знайти зручне місце, щоб лягти на спину, або ж розміститися в кріслі з відкидною спинкою. Додамо, що очам потрібно пів години, щоб звикнути до темряви, але з часом ви зможете побачити все більше і більше.

Цей потік можна спостерігати щороку приблизно з 23 липня до 22 серпня. Період найбільшої активності — з 8 до 14 серпня, а пік припадає на 12—13 серпня. Впродовж піку кількість метеорів, що згорають в атмосфері, може досягати чисельності від 80 до 120 за годину.

Персеїди 2021: як загадувати бажання

Персеїди є одними з найстаріших метеорних дощів, за яким слідкує людство. Усе тому, вважають астрологи, що люди вірили, від зорепадів, як і від фаз місяця варто очікувати чогось особливого.

В період зорепаду у людей підвищується енергетичні стани, триває приплив сил, починає покращуватись фінансовий стан, конфлікти закінчуються.

Самогубця наостанок стала вбивцею: Киянка вистрибнула з 14-го поверху і впала на перехожу

четвер, 2 травень 2024, 9:14

У Києві жінка викинулася з 14-го поверху і впала на перехожу. Обидві загинули. Про це повідомив ТГ-канал Київ без цензури. . Напередодні повідомлялося, що з вікна багатоповерхівки на вул. Каштановій, 12б, вистрибнули двоє людей - жінка 1996 року нар...

Останній спекотний день. Синоптики запевняють, що погода щміниться до кінця тижня

четвер, 2 травень 2024, 8:50

2 травня в Україні переважатиме мінлива хмарність без опадів. . Лише у Сумській, Харківській та Луганській областях вдень місцями пройде невеликий дощ, повідомили в Українському гідрометцентрі. . Вітер буде північно-східний, на заході країни - півден...