Бережемо голови! Буде чотири удари поспіль: Землю накриє магнітними бурями "червоного" рівня

Магнітні бурі в лютому 2022 будуть досить потужними, і почнуть накривати Землю вже з другої декади місяця. Експерти кажуть, що нас чекає чотири дні з бурями "червоного" рівня, передають Патріоти України.

Коли чекати небезпечні дати, і як уберегтися від бур - читайте нижче в нашому матеріалі Styler. Так, згідно з прогнозом Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, ФІАН, бурі рівня G1 очікуються 10, 11, 13, 14 лютого.

Що таке магнітна буря, кому вона небезпечна

Магнітною, або геомагнітною бурею називають порушення магнітосфери Землі, що виникає при ефективному обміні енергією сонячного вітру з космічним середовищем, що оточує планету.

Тривати така буря може від декількох годин до декількох днів поспіль. Явище може викликати збої в роботі техніки, а також впливати на самопочуття і стан здоров'я деяких людей.

В першу чергу, в "групі ризику" метеозалежні люди, літні, ті, у кого є хронічні ССЗ, проблеми з тиском, психічно нестабільні люди. У дні магнітних бур може змінюватися тиск, порушуватися серцевий ритм, нагадувати про себе старі травми.

При цьому розболітися голова може навіть у здорових людей. Почуття безпричинної втоми, безсоння, пригнічений настрій - можуть виникати в дні магнітних бур.

Як уберегти себе в небезпечні дні

Лікарі кажуть, що в дні магнітних бур слід бути особливо обережними, якщо ви в "групі ризику". При необхідності можна порадитися з сімейним лікарем і тримати необхідні ліки поруч.

Крім того слід дотримуватися наступних правил:

  • висипайтеся (6-8 годин),
  • відмовтеся від кави, алкоголю, важкої їжі,
  • уникайте стресів і емоційних сплесків,
  • зменшіть фізичні навантаження,
  • перенесіть важливі справи і відповідальні рішення на інші дні,
  • гуляйте на свіжому повітрі, провітрюйте приміщення.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...