Грошей не вистачає навіть на їжу: Лікарі в Україні запустили флешмоб з вимогами до влади (відео)

У вівторок, 15 грудня, коли народні депутати планують ухвалити закон про Держбюджет-2021, українські лікарі в мережі розпочали національний флешмоб #врятуйлікаря - медики вимагають від депутатів підвищення зарплат. Відповідні відеозвернення лікарів поширюють у Facebook з хештегом #врятуйлікаря, передають Патріоти України.

Так, лікар дитячої протитуберкульозної лікарні Володимир Кудімов, який має стаж роботи у 16 років, розповів, що його посадовий оклад - 5385 гривень.

"З такою зарплатнею, як зараз, ми прожити не можемо. Мені дуже хочеться сподіватися, що ви як народні депутати будете піклуватись за майбутнє нашої країни, за те, якою буде наша нація. Сподіваюсь на ваш розум, на ваше людяне відношення до медичних працівників", - звернувся лікар.

В мережі з'являються десятки таких відео. В них медики розповідають, що отримують заробітну плату у 6,7 або 8 тисяч гривень на місяць, і цих грошей їхнім родинам не вистачає навіть на їжу.

Додамо, що 15 грудня з відповідним зверненням до Верховної Ради звернувся і міністр охорони здоров'я Максим Степанов, він закликав забезпечити медикам підвищення заробітних плат.

"Зарплата медика в Україні — на рівні виплат по безробіттю. Зарплата лікаря в Польщі — близько 2,5 тис. євро. Чому безпеку і життя українців ми цінуємо менше?", зазначив очільник МОЗ.

Які види повісток вручають українцям і що загрожує ухилянтам: детальне роз'яснення

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:49

Під час загальної мобілізації призову до армії підлягають громадяни, здатні виконувати військовий обов'язок, віком від 18 до 60 років. Призов здійснюється через вручення повісток, яких наразі існує три види. Перша – для уточнення даних; друга – для про...

Шалена спека чи холод? Синоптик розповіла, яким буде літо в Україні

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:40

Усі мріють про тепле та приємне літо. Давати чіткі прогнози щодо погоди влітку ще зарано. Утім, Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і ...