Гроші знайдуться? В Україні можуть з’явитися освітні радники для учнів 8-9 класів

Міністерство освіти і науки планує допомагати учням 8 і 9 класів обирати профілі на наступний навчальний рік. Для цього до роботи у школах планують залучити кар’єрних радників, передають Патріоти України

Як розповів заступник міністра Андрій Сташків в інтерв'ю ЗМІ, це передбачено у рамках реформи старшої профільної школи, яка має запрацювати з 2027 року. Планується, що девʼятикласники самостійно будуть обирати, як хочуть навчатися у старшій школі.

Концепція старшої профільної школи передбачає наявність профілів: гуманітарних, природничих, технологічних, зазначив посадовець"Учень після 9 класу буде обирати профіль, що відповідатиме освітній траєкторії, якою він планує рухатися далі. Тому ми зараз працюємо над тим, щоб у 8-9 класах почали працювати кар'єрні радники, які будуть допомагати з вибором профілю у 10 класі", – пояснив Сташків.

За його словами, нині це концепція, над якою відомство працює."Їхнім завданням буде допомогти учням обирати, по-перше, ті напрями, які цікаві їм, а по-друге – ті, що потрібні для майбутніх інженерів, програмістів – спеціалістів, які зможуть працювати над розробками, зокрема, нових технологій", – сказав Сташків.

Він уточнив, що це та сама профорієнтація, яка і зараз є в школах старших класів, проте Міносвіти хоче її модифікувати, зробити більш цікавою та дієвішою.

Заступник мінстра додав, що завдання реформи профільної середньої освіти зробити так, щоб школярі обирали не тільки гуманітарні профілі, а й технічні."Є різні інструменти: обладнання шкіл хорошими STEM-лабораторіями, стимулювання учнів до вибору саме цих профілів через кар'єрних радників, інші інструменти, які ми хочемо реалізовувати", – додав він.

Він вижив у Донецькому аеропорті, але...: Герой України загинув у ДТП на Волині

понеділок, 30 вересень 2024, 20:15

У неділю, 39 вересня, на дорозі поблизу села Хорохорин Луцького району в ДТП загинув військовослужбовець ЗСУ, капітан, захисник Донецького аеропорту Павло Чайка. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на Рожищенського міського голову В’ячеслава Поліщ...

Проблем немає? Кабмін дозволив освітлювати вулиці й парки, а чиновникам - використовувати кондиціонери

понеділок, 30 вересень 2024, 19:57

Кабмін дозволив освітлювати вулиці й парки, а чиновникам — використовувати кондиціонери, свідчить урядове розпорядження, передають Патріоти України. Уряд також скасував рекомендацію для органів місцевого самоврядування щодо обмеження вуличного освітлен...