Грози остудять спеку: Синоптики розповіли, якою буде погода на початку серпня в Україні

Літо періодично тішить українців спекою. Наприклад, 26 липня синоптики обіцяли, що у західних регіонах буде спекотно - у Закарпатській області аж до +35 градусів. Чи варто чекати у серпні такої спеки? Із таким запитанням звернулися до відомих синоптиків, передають Патріоти України.

«У період з 1 до 5 серпня очікується така погода: 1 серпня атмосферний фронт зумовить у більшості областей нестійку погоду з грозовими дощами, а ось 2−3 серпня місцями невеликі дощі пройдуть на заході та сході. Водночас 4−5 серпня в Україні переважатиме суха погода завдяки полю підвищеного тиску», — розповіла заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня. — Вдень очікується +28+34 градуси, а 1−3 серпня на заході очікується +20+26 градусів".

У четвер, 28 липня, грозові дощі можливі місцями на півночі, у центрі та на півдні країни. Швидкість вітру — близько 8 метрів за секунду. Вдень на заході місцями стовпчики термометрів опустяться до позначок +23 градуси, а ось на півдні та сході місцями повітря прогріється до +32 градусів.

Фото Укргідрометцентру

У п'ятницю, 29 липня, грози можливі місцями на сході та півдні, швидкість вітру — близько 8 метрів за секунду. Вдень на півночі стовпчики термометрів опустяться до позначок +24 градуси, а на півдні місцями повітря прогріється до +32 градусів.

У суботу, 30 липня, грози можливі на заході та місцями на півночі країни, швидкість вітру — близько 10 метрів за секунду. Вдень на півночі та заході місцями стовпчики термометрів опустяться до позначок +25 градусів, а на півдні буде спекотно — до +34 градусів.

Фото Укргідрометцентру

У неділю, 31 липня, грозові дощі можливі на заході та місцями на півночі, швидкість вітру — близько 10 метрів за секунду. Вдень на заході місцями стовпчики термометрів опустяться до +21 градусів, на півдні очікується висока температура — до +36 градусів.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...