"І як тут грати в футбол?": У Франківському ФК - спалах коронавірусу

Старт нового сезону першої ліги запланований на найближчий уїк-енд. У першому турі «Прикарпаття» повинно було на виїзді зіграти з «Гірник-Спортом» в Горішньому Плавнях, а через тиждень приймати у себе вдома столичну «Оболонь».

Головний тренер ФК «Прикарпаття» Володимир Ковалюк розповів про серйозну епідеміологічну ситуацію, що склалася в команді. За словами наставника, за останній час коронавірусом перехворіли майже всі футболісти і співробітники клубу, причому деякі переносили хворобу в тяжкій формі, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу ФК.

«І як тут грати в футбол? Сподіваюся, що старші футболісти приведуть себе в порядок після хвороби. Вона б'є по-різному - когось сильніше, когось легше. Спортивний директор Микола Татарин більше місяця пролежав у лікарні, був на вентиляції легенів, можна говорити, що він вижив. Також команда планує піти на 14-денну самоізоляцію.

У кількох футболістів є підозра на COVID-19. Також хворіють лікар і масажист клубу. В такому випадку неможливо підготуватися до матчів. Тим більше поїхати в Горішні Плавні і якісно зіграти. Тому ми будемо просити ПФЛ про перенесення.

Хочу захистити своїх футболістів, які не роблять нічого поганого. Вони роблять свою роботу. У нас немає рівня Мессі або Роналдо - у нас прості хлопці, які прийшли зі школи. Нам потрібна команда не на один рік, тому її треба оновлювати", - наводить слова фахівця офіційний сайт клубу.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:23

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...