"І потім питають Байдена, чому ми не в НАТО...": Українців спантеличили питання від військкомату (фото)

Попри те, що Україна в цьому році відсвяткувала 30-у річницю незалежності і вже восьмий рік відстоює цю незалежність у війні з країною-агресором Росією, юнакам у військкоматі досі роздають для заповнення бланки радянського зразка. Український військовий комісаріат задає майбутнім призовникам запитання, які в часи СРСР цікавили КДБ. Про це повідомили у Facebook журналістки Наталія Денисенко та Іванна Коберник, передають Патріоти України.

Наталія оприлюднила фото документів, які військкомати Києва роздають через школи 16-річним юнакам для постановки на військовий облік. Саме такі бланки отримав син журналістки в школі Солом'янського району столиці, де він вчиться.

Як видно з оприлюднених копій, військовий комісаріат цікавиться у підлітка 2005 року народження чим його батьки займалися в період Другої світової війни, яку чомусь назвали Вітчизняною, а також хто з його родичів жив або живе за кордоном, де саме і чи має він зв’язок з ними.

Враховуючи те, що у 16-річного юнака брати участь у Другій світовій війні могли хіба що прадідусі, а сьогодні майже всі українці побували десь за кордоном, – досить дивні запитання.

“Шаблон дати народження 19..., графа “Національність” і вимога заповнювати чорнилами на цьому тлі якось вже і не дивує “, – зазначила журналістка і телеведуча Іванна Коберник.

Чим родичі займалися за часів Другої світової: українців спантеличили питання від військкомату. Фото

Користувачів обурило таке ставлення до майбутніх захисників і вони активно коментують пости журналісток.

“Такий пункт був на бланку автобіографії часів СРСР. Знаю це точно, бо сам тоді автобіографію писав”, – прокоментував допис користувач Кузьма Тутов.

“На жаль, наші військкомати - це суцільний совок та порушення прав людини. А порушення цих прав і приниження людської гідності починається ще на етапі приписки юнаків-старшокласників, коли вас як стадо рабів заводять майже голими на групові медкомісії і проганяють кабінетами. Найбільш гидка сцена - це групове зняття трусів і демонстрація статевих органів членам комісії. Виглядає це все тупо концтабірно, незабутні і вкрай негативні враження на все життя. Хтось має нарешті це скотство припинити”, - написав Павло Булгак.

“І потім питають Байдена, чому ми не в НАТО. Так ось тому”, – уїдливо зазначила Ольга Лень.

“Вітчизняна війна, то 1812 року?”, – запитує Сергій Безкровний, маючи на увазі війну Росії з Наполеоном.


ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...