"Я дуже пишаюся, що українець. Війна навчила мене багатьох речей": Макс Барських англійською розповів на латвійському ТБ, чому відмовився від російської мови

Макс Барських під час інтерв'ю

У Юрмалі, Латвія, з 26 до 28 липня проходив музичний фестиваль Laima RendezVous, котрий заснувала латиська співачка і акторка Лайма Вайкуле. Захід відбувався у тому концертному залі, де з 2002 до 2014 року, до початку війни Росії в Україні, проходила російська "Нова хвиля", зазначають Патріоти України.

Цього року від України на Laima RendezVous виступили Настя Каменських і Потап, Андрій Данилко як Вєрка Сердючка, ALEKSEEV та Макс Барських. Спілкуючись із місцевими ЗМІ, ALEKSEEV та Макс Барських використовували англійську, принципово не переходячи на російську. Барських завітав до студії двох національних телеканалів - TV3 та LTV1. Під час спілкування з журналістами артист розповів про життя України в умовах війни, Херсон, цінність мови та зміну власних орієнтирів.

На запитання журналістки, як живе рідне місто співака - Херсон, він відповів, що ситуація вкрай важка. Барських зізнався, що війна кардинально змінила його.

"Я дуже пишаюся тим, що українець. Війна навчила мене багатьох речей - ніколи не брехати та довіряти собі, цінувати маленькі речі, любити родину, друзів. Цінності змінилися, я абсолютно інша людина, ніж яким був до початку повномасштабного вторгнення. Я побачив абсолютно інший бік життя. Побачив, наскільки українці сильні та сміливі", - розповів співак.

Усі інтерв’ю Макса Барських проходили англійською. У своєму спілкуванні музикант підкреслив, що, на жаль, питання мови часто недооцінюють, хоча воно має критичне значення.

"Мова - це національна ідентичність. Коли почалося повномасштабне вторгнення, я почав глибше цікавитися історією, і зрозумів, що таким був план Росії з часів, коли Україна отримала свою незалежність. Росіяни завжди поширювали наратив, що якщо ти говориш російською, ти більш цивілізований, ніж якщо говориш українською. Я, коли перекладаю свої пісні українською, розумію, наскільки українська гарніша за російську, більш жива, емоційна. Тому мова варта того, щоб за неї воювати", - додав артист.

Тепер озброєна розумними бомбами з лазерним наведенням: Українська "Баба Яга" стала ще страшнішою

середа, 7 серпень 2024, 9:17

Українські безпілотники "Баба Яга" отримали нову потужну зброю. Останні зображення показують, що нічні дрони-бомбардувальники тепер оснащені керованими високоточними бомбами, здатними уражати з великої відстані, передають Патріоти Україн. Як йдеться у ...

В Україні стрімко переписали ціни на популярний продукт: Чого чекати далі

середа, 7 серпень 2024, 9:08

Ціни на кавуни в Україні знизилися майже вдвічі. Причина - сильна спека, через яку виробники прагнуть якнайшвидше продати свою продукцію. Про це повідомив провідний науковий співробітник Інституту аграрної економіки Богдан Духницький, передають Патріот...