“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опубліковане в соцмережах, передають Патріоти України.

“Я готовий вислухати питання, але не можу гарантувати, що буду на них відповідати”, - попередив він. На самому початку розмови підозрюваного запитали, чи визнає він свою вину, на що він коротко відповів “ні”. Після цього він почав вимагати від представників преси “цікавіших питань”, назвавши запитання щодо його перебування у Львові тоді, коли сталося вбивство, “нудятиною”.

В’ячеслав помітно пожвавився, коли мова зайшла про його вподобання із літератури. Він зауважив, що його цікавлять книжки із психології, зокрема серія, в якій йдеться про те, що поведінка людини залежить від генів. У цьому контексті він назвав Роберта Пломіна, автора книжки “Генплан. Як ДНК робить нас тими, ким ми є”.

Спроби перевести розмову в русло вбивства Ірини Фаріон підозрюваний обривав. “Нічого я з нею [Іриною Фаріон] не робив, це не я. Задавайте інші питання”, - сказав він. Також він відмовився говорити про своє ставлення до неонацистських рухів.

“Я можу собі накрутити думок, які не співпадають з дійсністю. Не готовий публічно казати свою думку з приводу якихось політичних тем”, - пояснив В’ячеслав.

Щодо свого ставлення до Росії підозрюваний у вбивстві Фаріон відповів поширено. “До Росії як до держави своє ставлення не можу сказати, бо дуже мало цікавився історією Росії. Але до Путіна і його режиму ставлюся дуже негативно, нічого спільного мати не хочу. Ставлення максимально негативне”, - запевнив він.

В’ячеслав повідомив, що він дипломований оператор БПЛА, але не думав, як застосовувати ці навички. Також він пояснив, чому перед початком судового засідання показав язика доньці убитої Ірини Фаріон. “Вона спитала, чи проковтнув я язика, і я показав”, - сказав він.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...