"Я персонально не готую в кожній школі країни": Клопотенко поставив на місце своїх хейтерів

Шеф-кухаря, ресторатора та блогера Євгена Клопотенка, який розробив меню для українських шкіл, звинуватили у тому, що страви, які він рекомендував готувати дітям, несмачні. Натомість сам Клопотенко не розгубився і дав обʼємну відповідь на такі претензії. Так, у дописі у Facebook, де зʼявився коментар хейту, ресторатор пояснив, що не він персонально готує у кожній школі, а є лише автором меню, передають Патріоти України.

Крім того, кількість солі та цукру, яке визначене у стравах для школярів, відповідає нормам рекомендованим Всесвітньою організацією охорони здоровʼя для запобігання ризикам розвитку неінфекційних хвороб. Водночас, у кожній родині свої харчові звички, тож діти могли звикнути до інших моделей харчування.

"Я персонально не готую в кожній школі країни. Ми усвідомлюємо, що діти могли звикнути до інших моделей харчування, адже кожна сім’я має свої харчові звички. Але наша мета – показати здоровіші альтернативи. Так, новий смак може бути незвичним. Та здорове харчування – це така сама навичка, яку можна набути, якої можна навчитися і до якої, так, треба звикнути. Кількість цукру, солі та хлібу у новому шкільному меню відповідає нормам, рекомендованим Всесвітньою організацією охорони здоров’я для запобігання ризикам розвитку неінфекційних хвороб", – відповів Клопотенко.

За його словами, середній вміст солі в сосисках становить 2 грами солі на 100 грам сосисок. Тобто якщо одна сосиска важить 50 г, то в ній міститься приблизно 1 г солі, що є 1/5 від добової норми рекомендованої ВООЗ. "Рекомендуємо батькам також і вдома починати готувати у таких нормах, так діти швидше звикнуть до нових смаків. Якщо ви незадоволені новими нормами та маєте пропозиції щодо їх зміни, можете звертатися на пряму до МОЗ або до Держспроживслужби", – додав шеф-кухар.

Також про хвилю хейту через шкільне меню Клопотенко розповів в інтервʼю Анастасії Кириленко. За його словами, раніше їжа була погана і всі нарікали на державу. А потім Міністерство охорони здоровʼя затвердило норми, в яких зменшено кількість солі і цукру, проте, за словами шеф-кухара, всі вирішили, що це він ввів такі зміни.

Не пропустіть! ТОП-5 ознак, що пора міняти шини на автомобілі

вівторок, 4 листопад 2025, 0:30

Стан шин безпосередньо впливає на безпеку руху. Зношені або пошкоджені колеса знижують зчеплення з дорогою та можуть призвести до аварійних ситуацій. "Ми-Україна" зібрав п’ять головних ознак, за якими можна визначити, що час міняти шини, передають Патр...

Готуйтесь до удару по кишені! Ціни на популярні продукти можуть зрости вже восени

понеділок, 3 листопад 2025, 23:57

В Україні базові молочні продукти за рік подорожчали на 15–25% через скорочення поголів’я корів і зменшення пропозиції сирого молока. Яйця теж дорожчають - восени падає несучість курей і зростає вартість кормів, тому ціни ще не досягли піку, передають ...