"Я прожил 90 лет и еще хочу жить, а министр здравоохранения Емец таких, как я, считает трупами", - хореограф Чапкіс

Ілля Ємець не має права обіймати посаду міністра охорони здоров'я, сказав у коментарі виданню "Гордон" відомий український хореограф Григорій Чапкіс, передають Патріоти України.

"Мене трусить цілий день від слів міністра охорони здоров'я. Він заявив, що люди після 65 років – трупи. І це каже людина, якій менше ніж за рік буде 65! У нього дах знесло. Я прожив 90 років і ще хочу жити, а він, мерзотник, таких, як я, вважає трупами. У нашій країні сьогодні тільки один труп, живий, – це міністр охорони здоров'я Ємець", – заявив Чапкіс.

Він вважає, що після такої заяви Ємець більше не може обіймати посаду міністра. "Я хочу звернутися до президента Володимира Зеленського з відкритою заявою – цю людину треба негайно зняти з посади. Закликаю відкрити петицію на сайті президента з вимогою відставки міністра. Упевнений, вона збере понад 25 тис. підписів дуже швидко. Я хочу тільки одного: щоб цю людину зняли. Посадовець, який так мислить, не має право обіймати цю посаду", – підкреслив співрозмовник.

На його думку, такі заяви лише нагнітають панічні настрої в суспільстві. "Спочатку таке каже міністр охорони здоров'я, а потім нам кажуть: не панікуйте! Від цієї заяви помре ще більше людей – тільки вже не від вірусу, а від інфаркту. Особливо зухвало ці слова пролунали на тлі створення палат для віпів, яким уже й тікати нікуди. То вони собі скуповують місця в лікарнях. Хіба таке можна витримати?" – резюмував Чапкіс.

В ефірі телеканала "112 Україна" 22 березня міністр охорони здоров'я Ілля Ємець заявив, що треба виділяти фінансування на лікування "живих людей".
"Ми ж знаємо статистику, скільки в нас людей віком понад 65 років. Хоч це і прикро, але середня тривалість життя чоловіків, по-моєму, становить 65 років. Тому скажу відверто: фінансисти, які нам мають допомагати, починають розраховувати на тих людей, які в нас ще живі. Я не жартую і не лякаю. Я весь час кажу: ви підрахуйте, скільки нам треба виділити фінансів на живих людей, а не на трупи", – сказав Ємець.

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...