"Я стояв у штанах, кедах і тільняшці. І все це було в крові. І смерділо, скрізь смерділо смаженим м'ясом": Ветеран АТО - про найзапекліші бої 2014-го (відео)

За словами Валерія Ананьєва, його побратими плакали через надважкий моральний тягар і через неможливість довести до кінця почату операцію.

Валерій Ананьєв. Фото: соцмережі.

Ветеран АТО, письменник і блогер Валерій Ананьєв розповів, з якими болісними спогадами доводиться жити учасникам найзапекліших боїв на Донбасі у 2014 році. Особистим болем захисник поділився в інтерв'ю для "4 каналу", зазначивши, що такий досвід повністю руйнує будь-які романтичні уявлення про війну, передають Патріоти України.

"Романтика часто породжується якоюсь пропагандою. Ми колись у 2015 році сиділи на фронті й хлопці принесли, хтось скачав на телефон, фільм документальний про досить яскраву подію, яка відбувалася у 2014 році. Ми брали участь в цій події. І там це подається так по-геройськи, так красиво, а воно не було так і близько. І в усьому фільмі взагалі не було згадано, яким м'ясом супроводжувалися ці події", – пригадав Герой.

"Хлопці із "Шахтарська" приїздили – вони боялися туди повертатися. У людей просто на підставі того, що відбувалося там 2-3 години, у них був психічний зрив. Як тільки туди приїхали хлопці, ще навіть ніхто не встиг окопатися, були втрати в перші дві години, жахливі", – додав він.

"Люди, яких я знав, від них навіть хоронити не було що. Їх просто на молекули рознесло. І в фільмі про це ні слова не було. Ось такі речі породжують цю на х*р нікому не потрібну романтику".

За словами Ананьєва, його побратими плакали через надважкий моральний тягар і через неможливість довести до кінця почату операцію. "Плакали. Я згадую, коли нас виводили з оточення в кінці вересня 2014 року, хлопці плакали. Це було морально важко. Бо стільки сил було покладено, щоб пробитися в це місце, скільки людей загинуло, поки ми там стояли. І нас просто виводять, і ми здавали цю територію", – розповів воїн.

За його словами, у нього самого теж був такий найстрашніший день на війні, коли він не міг стримувати сліз, бо навіть не сподівався вижити. "Була ситуація, коли просто я стояв у штанах, в кедах і тільняшці. І все це було в крові. І смерділо, скрізь смерділо смаженим м'ясом".

"Я проходжу повз комбата, комбат мене запитує, як я. У мене сльози навертаються, руки трясуться, я посміхнувся і сказав, що все добре, дістав телефон і подзвонив. Нам сказали, що на нас іде наступ, танки їдуть, а у нас проти танків ПТУРи і ще щось. Я взяв телефон подзвонити додому, бо я не розраховував цей день пережити. Просто перед цим весь екіпаж, який був поряд з моєю машиною, вони всі загинули", – розказав про трагічні події 2014 року Ананьєв.

"Я подзвонив мамі сказати, що в мене все добре. І відчуваю, що в мене починає тремтіти підборіддя і в горлі боляче. І я боявся, що я зараз можу заплакати, і попросив дати слухавку вітчиму. Я сказав йому, що якщо щось трапиться, то я не хочу щоб мене хоронили, а хочу, щоб спалили. Він сказав: "Окей". Я поклав слухавку, пішов сів у свій танк і ми поїхали", – завершив розповідь про страшні спогади захисник.

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...