Як правильно класти гроші на депозит, щоби заробити більше: Українцям дали поради

Українцям радять при виборі банківських депозитів у гривні за можливості звертати увагу на довгострокові вклади, адже вони найвигідніші. Ще один варіант – комбінувати "довгі" та "короткі" депозити. Крім того, обов'язково потрібно уважно вивчати договір та умови програми свого банку, передають Патріоти України.

Такі поради OBOZ.UA озвучив представник банківського сектору. Зазначається, що депозити терміном 1-2,5 року підійдуть тим, хто має стабільний прибуток і вільні кошти.

"Саме такі депозити можуть дати найбільшу прибутковість – максимальні ставки за вкладами від 1 року становлять більше 13%. Але якщо є сумніви, чи знадобляться в найближчій перспективі кошти і в якій кількості, то можна відкрити відразу два вклади: довгостроковий та ультракороткий (від 3 міс.) або обрати депозитну програму, яка дозволяє дострокове розірвання угоди з мінімальними втратами нарахованих відсотків", – рекомендує директор департаменту роздрібного бізнесу Глобус Банка Дмитро Замотаєв.

Крім того, фахівець радить вкладникам цікавитись бонусами, які пропонують різні банки. Справа в тому, що фінустанови виставляють приблизно однакові відсотки за депозитами і саме додаткові умови відрізняють одну депозитну програму від іншої.

"Клієнт може обрати, наприклад, депозит, який на старті гарантує вкладнику додатковий 1% доходу або можливість поповнення вкладу або дострокового зняття коштів із мінімальними відсотковими втратами", – зазначає Замотаєв. Також обов'язково потрібно враховувати, що:

  • дохід з депозитів оподатковується ПДВФО і військовим збором, після сплати податків фактична ставка знижується на 3 процентні пункти;
  • банки можуть стягувати додаткові комісії за відкриття та обслуговування вкладу;
  • для отримання більш відчутного доходу оптимальний розмір вкладу має становити від 50 тис. грн.

"У найближчій перспективі гривневі депозити залишатимуться найбільш зручним, зрозумілим і простим способом отримання пасивного прибутку... Розмір чистого доходу в рази вищий за доларові або євро вклади (ставки за ними становлять до 1,5% річних. – Ред.). Головні питання, які можуть стримувати потенційних клієнтів,– це економічна ситуація в країні (стабільність гривні, рівень інфляції тощо), перебіг війни та її наслідки", – підсумував Замотаєв.

В Україні підвищили пенсійний вік лише для частини: Стало відомо, які правила діятимуть з 2025-го

середа, 28 серпень 2024, 12:00

В Україні з 2025-го посилять вимоги для виходу на пенсію в 60 років. Відповідне рішення ухвалено ще в 2017-му. Наступного року для того, щоб вчасно отримати пенсію, треба мати від 32 років стажу (в 2024-му – від 31 року). Також на 12 місяців збільшить...

ЄС роздає українцям до 230 тис. гривень: Стало відомо, хто саме отримає гроші

середа, 28 серпень 2024, 11:36

Власники мікробізнесу в постраждалих від бойових дій українських регіонах мають змогу отримати до 5 тис. євро (понад 230 тис. грн) на відновлення роботи своїх підприємств. Для цього потрібно відповідати умовам надання допомоги та подати заявку на її от...