Як супермаркети дурять українців із вершковим маслом: Як розпізнати "підробку"

Українцям у супермаркетах доволі часто продають фальсифікати масла та просто неякісну продукцію. Проте споживачі мають змогу самостійно розпізнати, чи справжнє масло вони купують, передають Патріоти України.

Про те, які існують способи розпізнати якість масла – розповість OBOZREVATEL.

Як розпізнати, чи справжнє масло?

  • Перевірте маркування: справжнє масло повинно мати маркування "масло вершкове" або "масло селянське".
  • Перевірте склад: справжнє масло повинно складатися з вершкової сировини або з молока.
  • Перевірте консистенцію: справжнє масло повинно бути густим, кремовим і мати приємний аромат.
  • Перевірте колір: справжнє масло має бути жовтого кольору, без додаткових барвників.
  • Перевірте термін придатності: справжнє масло повинно мати термін придатності не менш ніж 2-3 місяців.
  • Купуйте масло у відомих виробників або в магазинах з хорошою репутацією.

Домашні способи розпізнати підроблене масло

Якщо після розтоплення масла на сковороді в жовтій рідині плавають білі або світло-жовті грудки, велика ймовірність того, що до складу додані рослинні жири. Справа в тому, що такі продукти мають температуру плавлення до трьох разів вище, ніж у вершкового масла. Розчинений продукт є тваринним жиром, а "плями", що плавають у ньому, є гідрогенізованою олією.

Перевірити справжність продукту також можна за його зовнішнім виглядом після виймання з холодильника. Масло має бути твердим і важко намазуватися на хліб. Якщо воно легко намазується – це ознака того, що ми маємо справу з підробкою.

На Полтавщині чоловік ухилився від мобілізації, бо йому не знайшли військчастину: Що вирішис суд

понеділок, 21 квітень 2025, 6:58

У Полтавській області чоловік ухилився від військового призову. Фігурант проігнорував повістку, пояснивши свій вчинок тим, що був обурений поведінкою представників ТЦК та СП. Про це йдеться у вироку, який Лохвицький районний суд міста Полтави ухвалив 1...

Варто знати! Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

понеділок, 21 квітень 2025, 6:44

Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...