Як у казці про хатинку на курячих лапках: Американські конструктори створили пташині роболапи для дронів

Природа підказала дуже перспективне рішення для проміжної посадки, а при потребі і маскування безпілотника

Фахівці Стенфордського університету розробили роботизовану імітацію пташиних лап, за допомогою яких дрони можуть приземлятися на гілки і переносити предмети, повідомляють Патріоти України з посиланням на журналі Science.

При створенні конструкції фахівці вивчали роботу лап папуг і стежили за тим, як птахи сідають на предмети і поверхні різної форми і матеріалів. Згодом в якості зразка інженери використовували лапи сапсана, так як це дозволить витримати динамічне навантаження під час приземлення дрона.

“Кістки” були надруковані на 3D-принтері з полімерної маси, а роль м’язів і сухожиль взяли на себе електромотори і нитки з волосіні. Через кілька десятків спроб інженерам вдалося домогтися того, щоб роботизовані лапи чіплялися всього за 20 мілісекунд, чіпко обхоплюючи предмет або поверхню і погашаючи удар при посадці.

Розробники допускають, що в майбутньому їх конструкція посприяє створенню дронів, які будуть вести себе як справжні птахи, при цьому спектр їх застосування буде вельми різноманітним.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...