"Яке русос? У мене тризуб на паспорті!": Інцидент з українцями в Іспанії підірвав мережу

Гіду екскурсії нагадали, що українці та росіяни - різні нації.

В Іспанії під час туристичної екскурсії українських громадян назвали росіянами. Інцидент викликав бурхливий відгук в мережі. Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла професор кафедри політології, соціології та культурології в харківському педагогічному університеті Галина Куц, передають Патріоти України.

"Їдемо на одноденну екскурсію з Іспанії до Франції. Екскурсія російськомовна. В автобусі є українці але більшість - росіяни. Кордони в Європі умовні. Але на виїзді з Іспанії в автобус заглянув іспанський митник і, глянувши на пасажирів, запитав гіда:"Італьянос?" Гід відповіла: "Русос", - написала вона.

"Мене ніби струмом ударило! Яке русос? У мене тризуб на паспорті! Виявилося, що не мене одну напружила ця фраза. Дівчина з першого сидіння повернулася до подруги і голосно говорить: "Ти хочеш бути русос?" "Ні!"- відповіла подруга . "І я не хочу", - сказала дівчина. Гід моментально зреагувала і швидко сказала іспанському митнику: "Украінос е Русос", - додала Куц.

Після цього дівчина спокійно і ввічливо звернулася до гіда: "Скажіть, будь ласка, ви португальців також називаєте іспанцями? Ви їх також плутаєте?". На що гід роздратовано відповіла: "Ні! З чого ви взяли?"

"Чому ж ви тоді плутаєте українців і росіян? Чому називаєте нас росіянами?" - задалася питанням туристка. "Тільки будь ласка, давайте без всього ось цього!" - відрізала гід.

Користувачі мережі підтримали пост Куц численними лайками і перепостами. "Молодці, не кожен так зробить!", "Просто супер, де ті дівчата, хочеться їм руки потиснути", - прокоментували вони.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...