Які органи вражає COVID-19: Вчені попередили про нову небезпеку, під загрозою не лише кишечник

Коронавірус COVID-19 вражає не тільки дихальні шляхи та легені, але може вдарити й по інших органах, наприклад нирках і печінці. Такого висновку дійшли вчені з Університетського медичного центру Гамбург-Еппендорф (Німеччина), передають Патріоти України.

У процесі дослідження під час розтину були вивчені тіла 27 померлих пацієнтів. Науковці змогли знайти збудник SARS-CoV-2 в легенях, горлі, серці, печінці, мозку та нирках. Найвищі концентрації вірусу на клітину були виявлені в дихальних шляхах. Далі йшли нирки, серце, печінка, мозок і кров.

"Після дихальних шляхів патогени SARS-CoV-2 вражають нирки. Це, ймовірно, пояснення того факту, що в багатьох пацієнтів є порушення в сечовидільній системи. Крім того, це може пояснити надзвичайно високий рівень – до 50% – гострої ниркової недостатності в разі COVID-19", – підкреслено в дослідженні.

Вчені також виявили, що є взаємозв'язок між одночасним існуванням декількох захворювань (супутніх захворювань) і вірусною інфекцією органів. Це може бути додатковим фактором для великого впливу попередніх хвороб на смертність від COVID-19.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...